Русия е загубила повече войници, отколкото казва Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна? Бившият министър посочи бройката.

https://telegraf.com.ua/ukraina/2022-05-28/5706379-rosiya-vtratila-bilsh...

Динамиката на смъртните случаи сред ЧВК в Украйна се забави

През 92-те дни на войната в Украйна Руската федерация загуби значително по-голям брой войници от цифрите, показани от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Бившият министър на Министерството на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков написа за това в събота, 28 май, в своя Telegram канал , позовавайки се на информация от вътрешния руски щаб.

Според него безвъзвратната военно-оперативна загуба на жива сила на личния състав на въоръжените сили на Руската федерация възлиза на 33 812 души . Сред неофициалните военни формирования, по-известни като ЧВК (частни военни компании), са убити 8903 . В резултат на това за 92 дни военни действия на украински земи страната агресор загуби 42 715 души.

Аваков отбеляза, че украинският генерален щаб предпочита да бъде по-„консервативен“, като следователно показва цифра от 30 000 загинали руски войници.

Отбелязвам, че в сравнение с преди почти месец, получен от вражеския трезор, динамиката на смъртните случаи сред ЧВК се забави - на 30 април имаше 7869 загуби, а днес 8903. Най-вероятно броят на наемниците, участващи в битките, е рязко намаля. Все по-малко са. И това е добре ", се казва в текста на публикацията.

По-рано Telegraph съобщи, че нашествениците продължават да търпят сериозни загуби във войната в Украйна . По-специално руснаците загубиха голямо количество военна техника и персонал в една от важните области.

Превод : Под лупа