Русия ли ни прецака с ракетите СС-23

Венцислав Иванов

 

Как Русия измами България с ракетите СС-23
CC-23 – артилерийската система, която е с възможности да води огън до 500 км дълбочина ..
Водело се е фронтова ракетна бригада, с главен инж. Шкодров. Той е основна фигура в организацията по приемането на ракетните установки СС-23. Те пристигат до България с ферибота Варна-Иличовск и влизат във военния завод „Девети май“ – Червен бряг. Разтоварването на първите три вагона започва в 23,00 ч. на 15 октомври 1986 г. Само година и половина по- късно на 8 декември 1987 г. м/у президента на САЩ Роналд Рейгън и председателя на Президиума на Върховния съвет на СССР Михаил Горбачов е подписан договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие към които спадат и ракетите СС-23.
Случайност !?
Въпреки че сме били съюзници във Варшавския договор, руснаците също не казват цялата истина за възможностите на въоръжението, което са ни предоставили. Трудно ми е да повярвям ,че руснаците не са знаели за предстоящото споразумение със САЩ за този тип ракети когато са ни ги продавали... П.П. Русофилите родоотстъпници си позволиха да определят публекацията за невярна само защото не им харесва истината ...без дори да се опитат да почерпят инфо от интернет .... но аз им намерих нещо което ще им охлади страстите и ще ги посочи като такива .... родоотстъпници!
 
Фейсбук
 
Коментар "Под лупа" : Видеото дава много по-адекватна информация за причината за унищожаване на този ракетен комплекс - желанието ни да бъдем член на НАТО, а че другарите от СССР са ни прецаквали не е новост ...