Руските гробокопачи пак закопават американската демокрация със съветската пропагандна лопата

Иво Инджев

В Русия, където управлява от 20 години без алтернатива в условията на зле прикрита диктатура на своята т.н. партия Единна Русия (и със заявка за пожизнено властване) един “младеж”, като Путин, се появи първата институционална реакция на заплетената изборната ситуация в САЩ.

Подигравателна е, както може да се очаква в страната на утвърдилата се на базата на многовековната руска традиция автокрация, където управляващите имат  съветското самочувствие на учители по демокрация.

„Състезанието на пенсионерите“ в САЩ от категорията „и двата варианта са лоши“ все още не е излъчило победител, пише председателят на Комисията по външните работи на Съвета на федерацията Константин Косачов в правителствения официоз вестник “Российская газета“ в уж авторски материал, цитиран на български от:  http://www.focus-news.net/news/

В Русия, както всеки знае, няма проблеми с изборите. Там си избират самодържеца от царски, комунистически или техния хибриден наследник от олигархичен тип. Но пък се подиграват на “пенсионерите” в един свят, където пенсионерите живеят поне десетина години по-дълго и около толкова пъти по- качествено от нещастните си руски връстници. 

Косачов, зъбно, зъбещо се на Америка колелце от путиновата машина за автократично самовъзпроизводство, се коси за състоянието на американската администрация и демокрация…

Както е обичайно за такива коментатори в държава, която е образец за обратното на демокрацията, Косачов се позовава за достоверност на американски източници.

Руските авторитети, използвани като правило за вътрешна употреба сред неуките и податливи на пропагандна мужици, не вършат работа – всички трезви руснаци знаят, че “авторитетите” (дума, използвана в Русия и за шефовете на престъпите кланове) лъжат в угода на Кремъл. Тяхното цитиране само би попречило за изпълнението на задачата да се изтъкне колко загнила е работата в Америка.

“Американската агенция за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) официално заяви, че „нямат доказателства, че някой чуждестранен противник е бил способен да попречи на американците да гласуват или да промени резултатите от гласуването“, пише с позоваване на иначе вражеската за Москва американска институция Константин Косачов.

От тази кремълска камбанария руският наблюдател на събитията отвъд океана бие траурната камбана за кончината на американската демокрация в съветски стил, напомнящ анекдотично за фалшивите сълзи над предполагаемия гроб на капитализма във в. “Крокодил”  (сатиричния печатен динозавър на болшевишката пропаганда в СССР):

“Изглежда, че вече има един губещ в президентската надпревара – самата процедура и в крайна сметка – демокрацията”, отсича Косачов с присъда над американската демокрация, погребвана от московската пропаганда хиляди пъти. Което е още един знак за съветската реставрация в днешна Русия.