Русофилите охраняват вече официално Охранителя си от протестите на българите

Иво Инджев

Както е редно за събитие от съветски тип в България, Телеграфната агенция на Съветския съюз (ТАСС) беше упълномощена да ни съобщи, че ще се сдобием с нова партия, изповядваща преклонение към Русия на Путин. Разликата с досегашните й подобия ще бъде само в това, че този път ангажираните с този проект русофили не само няма да се прикриват, а ще афишират своята дейност в полза на чуждата държава.

Два са най-интересните моменти за българските и съюзническите институции, ангажирани със сигурността на България, ЕС и НАТО, които привличат вниманието  при съобщаването на новината от страна на подсъдимия за шпионаж в полза на Русия председател на Националното Движение “Русофили” Николай Малинов. Но и двата факта доказват, че ГЕРБ е част от московската пета колона у нас.

Дори в момента, когато обявява прерастването на формално неправителствената организация в партия, Малинов държи да каже пред ТАСС, че в създаването на партийния проект участват и представители на управляващата ГЕРБ. Но още по-разобличаваща е неприкритата позиция на Малинов на страната на управляващите срещу протестите, набедени от мнозина желаещи да отблъснат прозападните българи от тях като “проруски” или дори като организирани от Кремъл.

„Смятам, че подобни действия [протестите] са организирани отвън и са насочени към дестабилизацията на положението в страната и преследват по-далечни цели. Смятам, че тази акция е насочена срещу газовите проекти, сътрудничеството с Русия, против проекта за строителство на АЕЦ „Белене“. Настоящото правителство беше избрано в условията на демокрация и именно в името на демокрацията може да потърпим още шест месеца до новите избори. Надявам се, че нищо принципно важно няма да се случи за този период“  https://offnews.bg/politika/tass-balgarskite-rusofili-gotviat-partien-proekt-736666.html

Фактът, че съм “познал” многократно в своите коментари, в които оборвам внушенията за ръката на Москва в организирането на протестите, както и че “познах” също къде ги стяга руският чепик във връзка с руския “Турски поток” и АЕЦ “Белене, не ме радва. А че Радев, ако не конкретно по тези две руски писти за пързаляне на България към пропастта на още по-голямо руско енергийно заробване,  се оказва с юмрука си срещу русофилите по отношение на протестите, очаква някои разяснения като за праволинейни мозъци. Особено от страна на самия Натовски главнокомандващ, който мълчи по темата за маршируващото руско влияние в Натовска България. 

Ако бълнуванията на Малинов за “доказани 80 на сто русофили” сред българските граждани напуснат полето на сънищата му и се окажат верни, това би трябвало да означава, че официализираното руско влияние в България трябва да получи до броени месеци не просто свое узаконено политическо представителство, но и да се превърне в нова тоталитарна партия. Защото при 80 на сто влияние, екстраполирано в законодателната власт, всички останали партии ще се изпаднат в ролята на някогашното БЗНС – параван за еднопартийната диктатура.

Или и вярно, казаното от Малинов за тези 80 процента, или той ще се издъни като поредния проруски сметкаджия, който разчита кръчмарят да не му търси сметка за пиянските претенции.

Освен всичко друго, нахалството да създадеш политическа партия на основата на чуждо влияние като нейна идеологическа основа потвърждава основателните подозрения за бутафорния характер на прокурорската акция по обвиняването на Малинов в шпионаж в полза на Русия.

Акцията по неговото обвиняване, състояла се точно преди година, явно е спазарена за пред Запада с Москва, където същият беше награден за подривната си дейност в България лично от Путин, докато нашите власти тук мълчаха като прости кърджалийски путинистки по време на и след тази кремълска демонстрация на пълно пренебрежение  към подчинените им български власти.

От анонса на Малинов излиза, че в ролята на БЗНС конкретно ще бъде кооптирана сегашната ГЕРБ като партия, която не само поощрява с (без)действието си активиращата се все по-явно през мандатите на Борисов руска агентура на фронта на борбата за сърцата, умовете и джобовете на българите, но и вече бива коткана да си партнира с русофилщината, която излиза на сцената като последната охрана на Охранителя, заплашен от българския народ с уволнение от премиерския му пост.