Русофилът от Банкя (видео)

Yuri Tsvetkov

Русофилът от Банкя
Дружбата със СССР е нужна на България така, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. Вечна дружба! КПСС-ГЕРБ!
 
Фейсбук
 
Коментар "Под лупа" :

Не бяха ли Борисов и компания от ГЕРБ, които сториха предизборен поклон на Национално движение “Русофили”, които си поръчваха социологически изследвания за съотношението на русофилите и “русофобите” при гражданите зе европейско (евразийско ) развитие на БГ ?!

След срещата НД “Русофили” и Борисов през 2017 г. ( във фейсбук) ни осведомиха по съмнително съвпадащ начин, за съвпаденията в предизборната борба ?

А вчера и днес тези същите са "шпиони" ?!

Ето как се похвалиха по онова време :

Русофили.бг:

“Състоянието и перспективите на българо-руските отношения бяха обсъдени днес на среща между ръководствата на НД „Русофили“ и Политическа партия ГЕРБ.

Срещата е по инициатива на Национално движение „Русофили“, което се обърна с покана за предизборни разговори към партиите с потенциал да излъчат представители в следващия парламент – АБВ, „Атака“, БСП, „Воля“, ВМРО, ГЕРБ и ДПС.

По-общата цел на инициативата е да допринесе за подобряване на българо-руските отношения и в този смисъл за привеждане на държавната политика в по-пълно съответствие с настроенията и очакванията на българския народ. Убеждение, че „България трябва в максимална степен да възстанови и поддържа приятелски отношения с Русия“, са изразили 67 процента от запитаните в национално представително изследване на „G consulting“, проведено през юли 2016 г.  На противно мнение са едва 5 процента.

За последната година посещенията на руски туристи в България са се увеличили с 40%, а с президента Путин сме обсъждали и потенциалните възможности за двете страни от проекта за газовия хъб „Балкан“, работата по който вече започна, отбеляза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тогавашният председателят на „Русофили“ Николай Малинов подчерта, че движението сътрудничи много ефективно с редица кметове на ГЕРБ. Според цитираното проучване съотношението между русофили и русофоби сред електората на ГЕРБ е 48:13 процента.

 

В последните години работим много интензивно, за да бъде възстановена популярността на руския език у нас, оказваме методическа и организационна помощ за изучаването му в детските градини и училищата, отбеляза зам.-председателят на „Русофили“ Пенчо Зулчев. Той отправи молба към лидера на ГЕРБ да подкрепи тези усилия, които бележат видим успех”.

Бойко Борисов във фейсбук:

“По покана на Национално Движение „Русофили“ днес проведохме съвместна среща. Запознах техните представители с прагматичните отношения на България с Русия и ЕС.

Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през март 2017 г. във фейсбук профила си.