Само във Фрог: Проверяваха 2 часа кортежа на сина на алкохолен бос

Ченгета спряха и провериха щателно кортежа на сина на алкохолния бос Миньо Стайков-Стайко. Това е станало в понеделник на Околовръстното, преди отклонението за столичния кв. Драгалевци, разкриха за Фрог нюз източници от СДВР. Стайко и гардовете му се движели с 2 коли.

 

Той и още двама охранители пътували в сив джип „Мерцедес“ последен модел, а останалите 4-ма от свитата му се кипрели в бял „Мерцедес“ ML 500.

Органите на реда изненадващо ги спрели, след което изкарали всички от колите.

 

Над 2 часа продължила проверката на документите и разрешителните за носене на оръжия. Присъстващи твърдят, че Стайко лъхал на алкохол, но тест с дрегер не бил направен. Полицаите първо пуснали сина на Миньо Стайков да си ходи. След около 30 минути освободили и пазачите. Хора в квартала твърдят, че кортежът на Стайко Стайков почти ежедневно се въртял в района, а гардовете се държали понякога агресивно.

 

В момента служители на СДВР се опитват да открият младия Стайков, за да му върнат документите, които останали при тях, но не можели да го открият.

 

Името на Стайко Стайков нашумя през 2013 година, когато българските власти го обявиха за издирване във връзка с разследване за източване на ДДС.

 

По същото време, но по друг маршрут към Драгалевци, отпрашил и синът на главната редакторка на в. „Стандарт“ Славка Бозукова - Йоан, видели ченгетата. Той пътувал винаги сам с „Мерцедес“ SLS. Неотлъчно зад него карали 4-ма охранители с друг „Мерцедес“ ML63, черен на цвят. Той често сядал зад воляна след употреба на алкохол.

Преди около месец зам.-главният прокурор Ася Петрова обяви, че като ръководител на Върховна касационна прокуратурата е наредила на МВР да извърши проверка на всички кортежи в България. Изненадващо оттам й отговорили, че такива не са открити. Резултатът озадачил държавното обвинение, което настояло вътрешното ведомство да се заеме по-сериозно със задачата и да извърши обективни проверки.

http://frognews.bg/