Само не мога да разбера - кое Отечество ще възраждат, руското - на което са граждани или българското - в което живеят.

Ilian Vassilev

Само не мога да разбера - кое Отечество ще възраждат, руското - на което са граждани или българското - в което живеят. Не случайно съобщението идва от ТАСС, преди да дойде от България. Атака така започваше предизборните си кампании - със съобщения от Москва.
Накратко - с този акт Русия обявява, че вече не вярва нито на ГЕРБ, нито на ДПС, нито на БСП - и обявява курс към директна политическа намеса и представителство в българския политически живот.
Главната причина за това е че българските политически партии, включително БСП не могат да тръгнат срещу членството на България в НАТО и ЕС, ако не искат да се самомаргинализират.
За това на Москва и трябва пряка представителност и партия, която изцяло и безпрекословно да зависи от нея.
Както посочих по-горе - тази русофилска партия с ясен курс за излизане от ЕС и НАТО е заплаха за националната сигурност, не защото у нас не е нормално да съществуват и партии, против членството ни в тези съюз. Анти-западните и проруски сили у нас са съществували от памти века - а това, че се поставят в зависимост от чужда военна сила в условия на конфронтация. Въпреки че не е военно време, има достатъчно доказателства, че от това настъпват сериозни щети - за икономиката, за отбраната, за обществото. Достатъчно е да се видят - милиардите по Турски поток, Белене, цените на природния газ, фактът че почти една трета от активите, които генерират БВП са под пряк или непряк контрол от Москва.

Фейсбук