САЩ се бранят от корумпирани мутри, но не ни забраняват да ги избираме пак

Иво Инджев

Повечето гербаджийски пропагандисти се изпокриха в изчакване на инструкции от вожда си как да отвърнат на американския удар със санкциите срещу лица, процъфтели като корупционери при тяхното управление.

Не дочакаха друго, а само една лъжа, че на 2 юни Методиевич не бил обсъждал в резиденцията на Херо Мустафа тъкмо сензацията от 2 юни с обявяването на американските санкции, които превърнаха България в център на световното медийно внимание.

Искат от нас да повярваме, че цял свят говори за санкциите, които нямат прецедент срещу съюзническа на САЩ страна, а само в София Мустафа и Методиевич си гукат единствено и безгрижно за светлото бъдеще, както беше упълномощен да излъже в. “24 часа”.

А защо изобщо е посетил в същия ден американската резиденция буквално часове след новината? Нали е много лоша тази госпожа (пак според гербаджийските пропагандатори) г-жа Мустафа , която се меси тук? Защо не я наказа нашият храбър пожарникар с презрението си, а вместо това си проси аудиенция при нея на пожар?

След първоначалния ступор, гербаджийските пропагандатори напуснаха видимото вцепенение и дадоха воля на онова, което си мисли, но няма куража да заяви сам (за да не си отреже окончателно и без това вече задънения път към Америка) техният вожд.

Четем във флагмана на виртуалната пропаганда, бившият виртуален официоз на България ПИК, следните мисли на Вожда, изречени на подходящо за целта място от най-кресливия медиен охранител на Божеството му от Банкя. Георги Марков пише във Фейсбук:

– Херо Мустафа е генерал-губернатор на България (така казал професор Георги Близнашки, а той не бил кой да е – доживяхме най-върлият на приказки бивш тъмно син деятел да се позовава на бившия червен депутат като върховен арбитър по запазената за руското влияние у нас марка “генерал губернатор”).

– Американският държавен департамент направо да поеме управлението на България.

– Американците ще определят кой ще е следващият премиер на България, такъв бил изводът от факта, че предишното Народното събрание не е излъчило правителство.

С други думи Марков, който наистина с пяна на уста прогнозираше четвърти “Кабинет Борисов”, вече е “осъзнал”, че неговият кумир няма да управлява повече, но вини за това американците, на които кумирът му се мазнеше публично години наред, а в същото време наторяваше с действията и бездействието си руското влияние в България до положение този бурен на българско-съветската “дружба” да избуи доминиращо и консенсусно в 45-тото Народно събрание.

В него нямаше нито една политическа сила която да оказва съпротива поне формално на това влияние. Ще остане в историята като уникално постижение на руското проникване в отделна натовска държава, член на ЕС.

– Нямало вековна дружба между САЩ и България, но се очертавала такава, остроумничи абсурдистки в този контекст Марков.

– Такова чудо (като американската намеса) никога не е е имало, обобщава адвокатът на гявола от СИК, който явно съвсем е свалил маската си на най-яростен антикомунист. Вече пее съвсем открито в комунистическия хор със съветски акцент рефрена “никога не сме били по-зле”.

– Боксьорът Кличко не е допуснат да управлява Украйна, американците му позволили само да стане кмет на Киев, търси теле под този вол защитникът на каратиста от Банкя, когото решаващо подкрепиха да се покатери за дълго на върха на българската политика от германците и тяхната Меркел (която Марков особено много обича шизофренично да попържа и безславно да “сваля от власт” –  да я “пенсионира” от близо 5 години насам, наричайки със самовлюбен гаменски устрем връстницата на Методиевич “баба Меркел”).

Има и още подобни “прозрения” и логически противоречия в публикацията на гордия с отблъскващата си сервилност адвокат на гявола от СИК. Но тези опорни точки, които никак не са огнеупорни, а са допълнителни съчки в огъня на все по-голямото презрение срещу началника му у нас и на Запад, са напълно достатъчни, за да установим какво се случва в челото на ГЕРБ и в тила на изпадналата в глуха защита популистка партия.

Диагнозата за заболяването в черепната кутия на тази пропаганда, която се опитва да прехвърли тежестта на американския упрек изцяло към един друг Череп, е тежко безумствено разстройство от безмозъчното сътресение, което предизвикаха американските санкции в ГЕРБ – при това без все още да бъде атакуван поименно главният мозък на организираната прес -тъпа трупа. Той се разпозна като жертва и някои негови (спящи) клетки се разкрещяха от болка. 

Липсва им  обезболяващата  обичайна защита от САЩ на посланик Митрофанова, която два пъти вече ги/го защити от лошите американци през последните три месеца. Последният път Митрофанова се хвърли да брани корупионното проруско статукво у нас близо седмица след онзи американски доклад от 30 март, така че има още време по аналогия да се изяви. Обаче нервите на подопечните й тук не издържат. Подсещат я да си поеме ролята на закрилница срещу “американското чудо”, каквото по време на съветската окупация наистина не е имало тук. 

И знаете ли кое наистина е най-малоумното в тази защитна линия? Това е фактът, че тя изобщо е защитна. Защото никъде в текста на Министерството на финансите на САЩ не се визира експлицитно ГЕРБ и нейния вожд. Писъците в това отношение са си направо вид самопризнание.

И още нещо, човек няма нужда е бил депутат, юрист и конституционен съдия, за да забележи, че САЩ никому нищо не забраняват в България. Те се защитават от българската корупция с руски корени, която подло се възползва от съюзничеството, за да налази и САЩ. Забраняват й да вирее там, както процъфтява в своя руски свят тук. А вий, които си избирате корупционери, сте идиоти, ни казват те косвено по Ботевски. 

Да, от това боли, но не са ни виновни американците, че се бранят от руската зараза с българска мутра. Можем да си я избираме пак колкото си искаме. Но трябва наистина да си голяма мърша, в потвърждение на казаното от Славейков, за да не си в състояние да направиш тази преценка.