Скандално. Българите вън от Европейскя съюз

Скандално. Българите вън от Европейскя съюзЦивилизованата  немско говореща Централна Европа горчиво се присмива на България.Музикантът Иван Тодоров и инженерът Росен Плевнелиев  с една вехта жигула отвели в Райха , в Германия  - стожерът на индустриалния труд няколко си строителни работници и станали толкова много богати , че музиканта вече е чорбаджия на известната винарна в Брестовица и отбира и от този занаят , а ортака му , до преди да се скарат и да не си говорят с години, който не е виждал градеж на живо е единствено достоен не само за строителен министър,но и за Президент на България.

Холандската  крайнодясна  партия  на свободата  днес не каза нищо ново,  като призова за пореден път и то – цивилизовано  , българите да бъдат  помолени да намерят своето  естествено място извън Европейския съюз.  Където , безспорно , им е мястото.Не само според крайнодесните , а според желаещите  да го изрекат на глас.

Истината винаги е само една.Две истини няма. Българите неоснователно и без дори формално да отговарят на писаните правила се самообявиха за европейци. Нито тогава , когато в България свиреха фанфарите , нито сега , днес , в края на 2011 година  България не е в Европа. Буш излъга Станишев с една много , ама исторически много изтъркана от фалшива употреба фраза – нарече го в един невероятно изопачен превод  : господин честен , а точното значение на думата не е честен , а непорочен. Това в България бе представено като похвала  , а всъщност  по своя смисъл е по близо до една руска дума , която  се употребява за човек , който не е сам , не  е  с акъла си.

Берлускони  , за  когото никога никой  сериозен  държавник по света не е изрекъл нищо положително , като един истински палячо   телевизионно премери  с педята си гърбината на сегашния български премиер . Да , така е  - по приятелите им ще ги познаете. Кой на кого е приятел ? Истината е : никой  - никому. Двама премиери на две държави , мамеха публиката ,че са приятели. А  всъщност компетентните служби на Европа  ги гледа  и двамата  под лупа за евентуални  неявни контакти с подземния свят. Берлускони е вече не само минало , той в момента е най-изявения клиент на европейската съдебна система.Невинен е,няма спор ,поне до доказване на истината.

За България не е проблем , че премиера на държавата ни се самоопределяше като личен близък приятел на Берлускони , докато той беше премиер . Цивилизована Европа изтърпя мълчаливо един бивш президент на Австрия , който през целия си мандат в изолация се срещна само с Желю Желев , разбира се , извън протокола. Десет  години не са малко време за равносметка  - никой сериозен европейски държавник  дори не си помисли да има нещо общо с антинатовеца Георги Първанов.

Когато холандските крайнодесни казват : българите вън от Европейския съюз, те слагат сол в жива рана.

И не защото българското дуче вече не грачи : атака, а защото ако въобще съществува историческа истина , тя е, че мястото на българите е било и е вън от цивилизована Европа. От там , където , поне до сега , никога не сме били .

Случи се така , че гледах  и слушах във Виена със свои колеги –  бивши  изявени европейски журналисти  двамата кандидати за български президент. С Калфин проблема беше решен за секунди – оценката беше кратка и безпощадна. Не всеки ренегат е Чърчил , каза ерудиран английски колега ,  ас в занаята. И добави – но всеки ренегат е достоен за презрение.Чърчил е сменял принадлежността се към исторически непримирими партии , оцелявал е , защото е бил Чърчил. Калфин просто  някога панически избяга от партията – кърмилница   , отиде никъде , защото никой не брой  Александър Томов за нищо .За да се завърне още по никъде,  защото в Партията с главно П , дето беше член първи в Конституцията никога , ама съвсем никога не прощават на ренегатите. Колкото пъти , с когото и да достигне до балотаж за президент Калфин , толкова пъти ще загуби. Редовите партийци са безпределно откровени когато  си признават : на първия тур на изборите гласувам за Партията , няма значение името на кандидата.На втория тур гласувам според акъла си.

Та Калфин и само сам със себе си да се яви а избори ,пак няма да спечели  - ренегат е Чърчил , всички калфиновци са си само дезертьори .Тях не ги разстрелват.Вече.Но ги презират.

Толкова за неуспелия кандидат за президент на България.Но нека не се радва  избрания. Гледам и слушам неговите несръчни фалшификатни истории с паркинЗите  и се смея сам на себе си.Точно по него време бях единствения официално акредитиран от българската държава кореспондент на единствената тогава българска телевизия – във Виена , за Централна Европа. Работих по времето на пет правителства , спях в колата по паркингите в Европа,за да отразявам събития.Правех го и ме излъчваха. Никога не съм се срещал на живо с Хачо Бояджиев , но  той , както  Валери Маринов и днес - международен редактор  в БНТ , както   Бетина Жотева,Димитър Цонев,Милен Цветков ,Радинела Бусерска ,Вяра Анкова , Нери Терзиева , Емилия Иванова , Асен Агов ,пораснал в йерархията до Директор ,Евгения Атанасова ,Диляна Грозданова и колко още колежки и колеги , даже фамозния Сашо Диков  - помнят.

Цивилизованата  немско говореща Централна Европа горчива се присмива на България.Музикантът Иван Тодоров и инженерът Росен Плевнелиев  с една вехта жигула отвели в Райха , в Германия  -

стожерът на индустриалния труд няколко си строителни работници и станали толкова много богати , че музиканта вече е чорбаджия на известната винарна в Брестовица и отбира и от този занаят , а ортака му , до преди да се скарат и да не си говорят с години, който не е виждал градеж на живо е единствено достоен не само за строителен министър,но и за Президент на България.

Когато крайнодесните в Холандия днес  надуват свирката с призива си : България вън от Европейския съюз,  те в никой случай  не говорят  за нещастните и безпомощни българи , предимно  с тен , както казваше Берлускони за Обама ; нито за българите , говорещи български език с ориенталски акцент. Крайнодесните в Европа са повече от наясно , че много българи са спали и спят в колите си по паркингите в Германия , но нито един , никога , при никакви обстоятелства ЗАКОННО не е станал състоятелен.Това в Германия  не е било възможно да се случи и никога за никого не се е случило.

Току що  душманите на българското присъствие в цивилизована Европа подкрепиха холандските гласовитковци  с  една снимка.Тогавашният български премиер и лидер на тогава управлявалата партия е прегърнал един свой коалиционен партнъор. Не , в конкретния случай не става дума за гей  - компромат. Добросъвестно е пояснено  , че снимката  е публикувана в официоза , тогава ,  вестник Дума . Сергей Станишев е прегърнал въодушевено и всеотдайно Тома Томов ,коалиционен партньор със своята , ако въобще някога е съществувала , партия Рома.И толкова. Само дето  ромския лидер след повече от десетилетие забава е осъден на пет години затвор. Като прокурор бил взел , може би , подкуп.Но присъдата подлежи на обжалване , не е окончателна.

Въобще не става дума нито за бедните или богати Тома Томов и Росен Плевнелиев. Те , ако не са бедни , трябва да могат да обяснят как така са преуспели , ако са. Не става дума и за недоразумението  , наречено временен председател на партията на европейските социалисти. За  него , за Сергей Станишев  в цивилизована Европа се знае , че докато той  е председател на една от партиите в България , на колкото и на каквито избори , при каквито и да било съперници   да се яви тази партия все ще ги загуби.

В София  кандидат за кмет само от станишевата партия да се яви , да няма друг , сам да  е , пак ще загуби.И с президента е така . И с България – онази , на Станишев.

Истината е само една.Българите вън от Европейския съюз.Това не е е просто зов , нито  нещо против спящите по паркинЗите.Цивилизована Европа знае : адресната регистрация в Германия е задължителна от векове. И не се издава  за паркинЗи , както ги нарича свободно и демократично избрания нов български президент.Дето е успял , докато спял по паркинЗите.А когато неговите работници били добрички , разказва сам той , милостиво го пускали да спи  понякога и във фургоните им.

И каква стана тя.И Росен Плевнелиев , новоизбраният български президент бил като Тодор Живков  - полунелегален. За дългогодишния български управник казваха , че той се е криел , но никой не го е търсел.А сегашния ? И той ? Пак така ? Не съвсем. И него не са го търсили , но той понякога е спал във фургоните , не се е крил.Изобретил е как законно да спечелиш пари в Германия без да имаш адресна регистрация. Боже мили , ако това е възможно ,немско говоряща Централна Европа не знае как става.И не вярва.

Димо Ангелов , Виена ,

25 Декември 2011 година

afera.bg