СЛАВЕН ЕПИЗОД ОТ УКРИТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ - 1915-1918г.

чрез Константин Стоянов

Руски пленници в Добруджа през 1916г. - агресори от Москва и Сибир, цяла колона, конвоирани от български войници кавалеристи.
СЛАВЕН ЕПИЗОД ОТ УКРИТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ - 1915-1918г.
Руската агресия срещу България през Първата световна война започва по море в октомври 1915г. с бомбардировка на българските пристанища Порто Лагос в Бяло море и Варна в Черно море в нарушение на международните конвенции, т.е. Русия осъществява военни престъпления на българска територия. Тази агресия продължава с координирана сухопътна руска атака през септември 1916г. от север в Добруджа и от юг в Македония като част от общия план на Антантата за разгрома на България. Агресорът на Балканите винаги е Русия, а не България, както лъжат казионните ''историци'' другари русофили и комунисти, фалшифициращи истинската българска история.
Руските войски НАШЕСТВЕНИЦИ са БИТИ НА ТРИ ФРОНТА :
Добруджа в периода от 4.09.1916г. до 05.01.1917г.
на река Серет в Румъния през цялата 1917г. от Сборната дивизия на генерал Тодор Кантарджиев
на фронта в Македония през есента и зимата на 1916г., в Леринско и Битолско и окончателно през пролетта на 1917г. в Завоя на река Черна, станала гробница не само на френските колониални дивизии, но и на руските специални полкове и бригади.
Общото е че на всички фронтове при разгрома на врага от Москва и Сибир са вземани руски пленници - точен брой неясен, но със сигурност са хиляди.
На всички фронтове са пленявани и големи бойни трофеи - две руски бойни знамена - в Добруджа на 23.10.1916г. от 1-ва конна дивизия на генерал Иван Колев и руски военноморски Андреевски флаг, пленен при потопяването на бойния кораб ''Лейтенант Пушчин”, нахлул в български териториални води, но унищожен от българса мина с пленен целия му екипаж, и много други в това число хиляди едници лично стрелково оръжие, оръдия от всички системи, картечници, бронирани автомобили - ''танкове'', лично военно имущесто на бягащите след разгрома им мужици и т.н.
За Добруджа трябва да се знае, че РУСКИТЕ ВОЙСКИ АГРЕСОРИ са със сигурност над 200 000 души, вкл. от далечен Сибир, което масово се крие.
Руският поход към Цариград и Проливите включва като цел УНИЩОЖАВАНЕ на България. Тя е реализация на УБИЙСТВЕНАТА РУСКА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА, разобличена още от Георги Раковски през 1861г.
Но гробокопачът на България беше бит и намира своята ужасна и заслужена смърт със своите разгромени войски навсякъде в боевете по суша, въздух и вода, а накрая и погина неговата империя на злото.
Темата за руските военни престъпления на Балканите е една от най-забранените и остава ТАБУ и до днес за официалната ''българска'' история. Нито един ''български'' историк не говори за тях. Явно има забрана, наложена от Москва да се споменава въобще за тези престъпления СРЕЩУ МИРНИ БЪЛГАРИ В ДОБРУДЖА И МАКЕДОНИЯ, И СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ на фронтовете на Балканите.
В битката в Завоя на Черна след разгрома на руските войски агресори през 1917г. ''православна '' и ''славянска'' Русия е единственият ВРАГ на България от Антантата, който приключва ИЗЦЯЛО СВОЕТО БЕЗСЛАВНО УЧАСТИЕ СРЕЩУ НАС. Това е общото между Добруджа и боевете в Македония, в частност в Завоя на река Черна.
На 3.03.1918г. агресорът Русия, вече разпаднал се и болшевизиран подписва КАПИТУАЛЦИЯТА си пред България. Имаме реализирана и дипломатическа победа след военен разгрома на ВРАГА, призната от него самия, лично от другаря Ленин.
Затова 9 май 1917г. - денят на разгрома на руските агерсори в Завоя на река Черна в комплект с френските и италианските войски, и британците при Дойран, е ВЕЛИК ДЕН В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. Истинският ДЕН НА ПОБЕДАТА на България.
Във фалшфицираната от другарите русофили на московска хранилка официална ''българска'' история тези събития са изцяло укрити и няма нито един ред. Няма как да има истинска история на България, докато тези фалшификации, манипуалции и лъжи не бъдат прекратени веднъж завинаги.
ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ в 1915-1918г. трябва да бъде написана, такава каквато е била. И НЕЙНИТЕ ГЕРОИ на фронтовете в Добруджа, Македония, река Серет, по въздух и море ДА БЪДАТ ВЪЗКРЕСЕНИ от принудителната забрава, наложена от Москва.
Янко Гочев