След ГЕРБ-ерите и бесепарите си взеха таблети

Дядо Коледа зарадва социалистите в 41-вото Народно събрание с новички таблети, научи “Труд”.

Точно преди да излязат във ваканция, депутатите от “Коалиция за България” имаха възможност да избират между Samsung Galaxy Tab и iPad на Аpple. Според източници на “Труд” последната марка събрала повече фенове. Общата стойност на таблетите е около 50 000 лева, които са платени от държавната партийна субсидия, твърдят от “Позитано” 20. Средната стойност на таблетите - пак по уверението на хора от червената централа, е около 600 долара.

Всъщност през февруари тази година първи от ГЕРБ в парламента и в Министерския съвет замениха бележниците с iPad. Тогава от ръководството на управляващата партия уточниха, че за модерните устройства са похарчени 207 000 лева без ДДС. Купени бяха 151 таблета или по около 1400 лева за брой. Парите, както и на БСП, са от партийната субсидия. Тогава управляващите препоръчаха опозицията да последва примера им. И увериха, че с таблета ще се спестят излишни разходи за разпечатване на законопроекти и важни документи и ще им помогнат да следят по-внимателно текстовете от законите.

Засега не е ясно дали и колко точно е спестено от хартия, откакто избраниците са високотехнологично оборудвани. И за каква точно използват таблетите си политиците освен да влизат в социалните мрежи. Правителството също не е преминало изцяло на безхартиени заседания въпреки многото намерения.

Със сигурност обаче iPad-ът на министъра на културата Вежди Рашидов се оказа по-бърз от МВР в разкриването на престъпление. Включен GPS, вграден в устройството, спаси от похитители колата на сина му Вадим. 36-годишният мъж откри автомобила си на паркинг в жилищен комплекс “Бокар” в кв. “Манастирски ливади”, преди да пристигнат полицейските коли.

Машинката била включена в мобилната 3G мрежа и това издаде местоположението на луксозния мерцедес S350, откраднат от нагъл автоапаш.

trud.bg