Според съда по делото „Хемус“ има доказателства за участие в схемата на хора на висши държавни длъжности от АПИ и МРРБ

BIRD.BG

#Хемусгейт Георги Гергиев – #Стъкларя , който се оказа замесен в схемата с парите-в-чували, изнесени от финансирането на „Хемус“, бил също така и стар клиент на Конпиратурата, пардон КПКОНПИ. През далечната 2013 комисията му завежда конфискационно дело в СГС. Към днешна дата, 9 години по-късно, хората на Главния Сотир и Тони Балкони успяват да му конфискуват само един малък апартамент в София и още по-малко магазинче в Лом. Същевременно, обаче, не успяват да му конфискуват Пежо, Фолксваген, Ауди и общо около 100 хиляди лева парични средства. За капак, КПКОНПИ трябва да плати на Стъкларя и 5 бона разноски по делото. Решението по дело 17261/2013 може да се обжалва, но... да видим. Дано не отнеме още 9 години.
BIRD припомня, че Стъкларят се оказа замесен в делото на спец-каскетурата относно т.нар. пране на пари от Агромах покрай „Струма“ – дело, което тихомълком бе прекратено 3 години след зрелищните арести, изземвания и пр. през 2016. А босът на Агромах, Методи Бачев, след като разкри неудобни подробности от интимния живот на Борисов и кмета на Симитли, мистериозно се пресели на оня свят. Също като Мишо Бирата – и не само.
Като още по-важно бихме припомнили, че според съда по делото „Хемус“ има доказателства за участие в схемата на хора на висши държавни длъжности от АПИ и МРРБ, но прокуратурата все още не е представила достатъчно данни, за да могат тези висши чиновници да бъдат идентифицирани. Междувременно държавното обвинение скри от сайта си номера на преписката, за да не може никой да разбере какво става и работят ли въобще. А както министър Рашков преди, така и министър Демерджиев сега изнесоха данни, че всъщност прокурор Садай и други активно саботират развитието на делото, така че всъщност да не се стигне до хората от АПИ и МРРБ. Разбира се ние не сме идиоти – няма как на върха на тази крадлива пирамида да стои някой различен от Нанков, Аврамова и Борисов. Очевидно целта на досъдебното, както казваше другарят генералоберпрокурор Чайка, е да не стигнем до самите нас (т.е. до ГЕРБ). Очевивно тази чайкова теза са прегърнали и родните гешеви прокурори – и затова разследването по „Хемус“ още е до под кривата круша. И най-вероятно там ще си остане – поне докато прокуратурата остане под настоящия си каскет, пардон, ръководство.