Спряха бус с мигранти след гонка с полицията и катастрофа, шофьорът скочи в движение

След преследване и заградителни действия в София е задържан микробус, превозвал група мигранти.

Заловен е 31-годишният шофьор, опитал да избегне полицейската проверка.

Към 14.30 часа екипи на СДВР засичат микробус, който се е движел с висока скорост по околовръстния път. Шофьорът не спира на подадените сигнали. Незабавно са предприети действия по проследяването и задържането на превозното средство, в които се включват полицаи от областната полиция в София.

Според данните до момента, в района на Костинброд, след като преминава през различни улици, шофьорът прави рязко обратен завой към София и преди излизане от Костинброд за малко намалява скоростта и скача от превозното средство, което на собствен ход спира, удряйки три паркирани автомобила.

След кратко преследване 31-годишният шофьор е задържан. В микробуса е установена група от мигранти, самоопределили се като граждани на Сирия. 

Чужденците са в оградено място от полицията. Всички те са насядали по земята, докато текат действията по разследването. На място освен полицаи, има и лекарски екип.

Същевременно агенция БГНЕС съобщава, че тази сутрин Гранична полиция е задържала 50 мигранти от Сирия на главния път от Малко Търново за Бургас до село Крушевец.

Мигрантите са предимно млади мъже, сред задържаните има и жени и малки деца. Пред БГНЕС те заявиха, че целта им е да отидат в Германия.

https://offnews.bg/112/spriaha-bus-s-migranti-sled-gonka-s-politciata-i-...