Станишев: Бойко Борисов да върне милионите

 

teo_bbснимка: Биволъ

Фирма, в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, е била уличена в незаконно производство на цигари. Предлагам Борисов да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Плевен.

снимка: Биволъ

Помолен от медиите да коментира темата с кредитните милионери, Станишев ги попита дали са чували за фирмата "ТЕО Интернешънъл", в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, както и един плевенски кандидат за депутат от листата на ГЕРБ – Пламен Тачев.

6e6ca53d79ffc22baa40cb7c5e15606c

"Тази фирма, освен че беше уличена преди години в незаконно производство на цигари, е взела кредит от 1.5 млн. долара. Моето предложение към Борисов е да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите", каза лидерът на БСП.

След 4 години премиерстване Бойко Борисов така и не разбра откъде идват парите за пенсиите. Хората като ме видят по улиците ми казват "моля не позволявайте на този наглец отново да ни излъже", отбеляза Станишев.

"Потресен съм от цинизма на Борисов. Няма никакво човешко и социално чувство за това, че над 2 млн. българи, нашите родители живеят в мизерия. Борисов съжалява, че по наше време сме увеличили пенсиите", добави Станишев.

Той напомни, че при управлението на ГЕРБ 100 000 фирми фалираха и 400 000 работни места бяха заличени. "Всички хора по улицата ми казват едно и също – убиват ни с проверки всеки ден", отбеляза Станишев.

Той обяви, че Коалиция за България е подготвила конкретни мерки, които да завъртят колелото в икономиката, да има държава, която помага и развива стратегически проекти. "Такъв проект е и АЕЦ Белене", категоричен беше Станишев. Той изрази възмущение от спекулациите на Бойко Борисов по отношение на европейските средства.

"Тези 32 млрд. лв. инвестиции няма да ги докарат ГЕРБ, а те ще дойдат от ЕС. Те не се дават на ГЕРБ, а на държавата", каза Станишев. Той подчерта, че цялата държава е катастрофирала, икономиката е на изкуствено дишане, а кранчето с въздух се пуска само на приближени на ГЕРБ.

По повод скандала с незаконното подслушване Станишев коментира, че ръководството на МВР се е превърнало в организирана престъпна група под управлението на Борисов и Цветанов. "Как могат да се борят те с престъпността, след като двойното увеличение на контрабандата на цигари съвпада именно с управлението на ГЕРБ", попита лидерът на БСП. Според него Борисов не отстранява Цветанов, защото е зависим.

Станишев отбеляза, че безобразията на ГЕРБ започват да излизат едно след друго. Оказва се, че официално са били подслушват 115 000 българи. Според Станишев това се е правело, за да се шантажира, да се упражнява натиск. "Това не съществува в нито една нормална държава", каза лидерът на БСП. Той напомни за уволнението на шефа на АЕЦ Козлодуй и за откритите нарушения. "Отдавна предупреждавахме за неговата некомпетентност", напомни Станишев за Валентин Николов.

Председателят на БСП честити на представителите на медиите Международния ден на свободния печат. Станишев със съжаление отбеляза, че според оповестения доклад на Държавния департамент на САЩ проблеми на България са влошената медийната среда заради политически и корпоративен натиск, злоупотребата с подслушването, корупцията и безнаказаността. Станишев информира медиите, че в Плевен пристига от Букурещ. Тази сутрин лидерът на БСП и президент на ПЕС беше специален гост на конгреса на румънските социалдемократи. /БГНЕС