Стефан Гамизов: Все пак ще имаме явно нов таен дългосрочен договор с Газпром?!

Все пак ще имаме явно нов таен дългосрочен договор с Газпром. Булгаргаз готви 10 годишен договор за доставка на 1 милиард м3 втечнен газ годишно. Чудя се само каква ще бъде схемата с руската дуктатура.

За руската диктатура е много важно да не позволят декарбонизация на енергетиката, защото нямат какво да предложат като технологии и трябва да продават газ на всяка цена - пари за тях и пари за българските предатели колаборационисти.

Та въпросът е каква ще бъде и колко мръсна схемата.

С кой руснаците ще правят бартер на петрол срещу газ и той ще доставя газ, който макар не руски ще е руска собственост и парите ще отиват в руски ръце или направо ще подменят документите за произход на газа в Китай.

Упоритото манипулиране на енергийната борса и разрушаването ня ПАВЕЦ “Чаира” не беше и не е нищо друго освен диверсия, която да разчисти ценово пътя на ползването на руски/руско контролиран газ (какъвто е азербайджанския също) за производство на електроенергия.

В България правилото е просто: Колкото по-скъпо, толкова по-добре.

Все пак 10 хиляди руски затворника отиват на война в Украйна сменяйки затвора с армията, а трябва да им се плаща за това, което ще вършат.

Да не говорим, колко са лакоми, макар преплюскали с корупция нашите родни “политици”, олигарси и всякакви други московски камаради.

 

Стефан Гамизов

https://frognews.bg/novini/stefan-gamizov-vse-pak-shte-imame-iavno-nov-t...