Стефан Гамизов: Що дири дясната ръка на Борисов на ПАВЕЦ „Чаира“?

Смути ме фактът, че дясната ръка в енергетиката на бившия премиер Бойко Борисов г-н Александър Николов, зам.-шеф на АЕЦ Козлодуй беше на ПАВЕЦ „Чаира“, когато стана голямата авария. Що дири дясната ръка на Борисов на ПАВЕЦ „Чаира“? Как така са го допуснали до обект от национална сигурност? Това е голяма загадка и това трябва да се разбере. Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ енергийният експерт Стефан Гамизов.

Той допусна, че това е някаква форма на разузнаване от страна на хората на бившия премиер.

 

„Верният човек на Борисов бързо изтича горе, за да види дали има някакви заплахи за хората от предишното управление, които сътвориха това, което в момента всички ще изсърбаме“, обясни Гамизов.

 

„Ще бъда абсолютно изненадана ако Теменужка Петкова не понесе някаква отговорност. Тя е била предупредена, че подобна авария може да се случи и не е предприела абсолютно нищо. Имат пълното основание да се притесняват“, смята енергийният експерт.

 

„Очаква ни харчене на огромна народна пара заради това, че няколко души деребействат в България, както не се е случвало по Турско. Сега трябва да преодолеем невидимият саботаж на „хибридниците в енергетиката“ и можем да заприличаме на цивилизовано място“, добави той.

 

„АЕЦ „Козлодуй“ не е част от България, а е част от Русия. Аз лично се притеснявам от кибератака. Там е разграден двор за руснаците“, коментира още Стефан Гамизов.

 

„Русия на Путин е най-презряното място в света към момента и това ще продължи докато там властва режимът му. Или ние ще се свършваме заедно с тях, или ще ходим при нормалните хора. Нито газа на Русия е уникален, нито природните ресурси, нито хората“, е мнението на енергийният експерт.

 

„Ако утре България остане без газ, се качвам на самолета и ще предложа на правителството вариант, в който ще има газ за 8 години. Спете спокойно“, посочи Гамизов.

Стефан Гамизов: Що дири дясната ръка на Борисов на ПАВЕЦ „Чаира“? (frognews.bg)