Сълзливото овчарче ГЕРБ хлипа на рамото на чичо Сам : ” вече няма да слугувам на Путин”

 

 

 

 

Гербаджийската самоотбрана срещу изчегъртването на налепите от дългогодишните злоупотреби в държавните институции придоби напоследък още по лицемерен характер дори и спрямо “антикомунистическата” пропагандна война, която водеха толкова години тези другари и другарки.

Бившата власт стана главен съучастник в подстрекаването на Путин да се реши да нападне Украйна след като се подсигури с помощта на Борисовата България чрез “Турски поток” с всекидневен приток на стотици милиони евро от европейския пазар за финансиране на тази война. С чука на Методиевич беше забит последния пирон в предполагаемия ковчег на Украйна, “сделан” в Русия. 

Въпреки това днес Борисовата шайка го играе контра на властта у нас от позицията на автентичния, водещия говорител на евроатлантизма у нас. Факт е, че и това управление опозорява страната ни като отказва да помогне на украинската самоотбрана срещу руската агресия, както вчерашната власт отказваше общ черноморски флот с Румъния и Турция и разполагане на американски радари и военни. Пак тази бивша власт направи всичко възможно все така да държи българската армия на нейните съветски трупчета по отношение на голямата част от въоръженията. Не и стигнаха петилетките управление, да постигне приемлива съвместимост на българската отбрана по натовски стандарти. Но точно онази промосковска шайка да претендира сега да бъде коректив именно по въпроса за сервилността пред Москва е демонстрация на нахалство от най-висша степен.

Верните пропагандони на частично изчегъртаните опозиционери от ГЕРБ системно обвързват днешните неприятности за своите дългогодишни началници с версията, че управляващите ги притискали по поръчка на Москва. Щото, видите ли, истинските борци срещу московското влияние, днес страдат в опозиция тъкмо защото това било изгодно на Кремъл.

По тази логиката защо не друг, вицепремиерът и министър на икономиката Асен Василев се открои главен враг на прокуратурата, бастиона на онези, които наложиха избора за главен прокурор да стане между Иван Гешев и Иван Гешев? Та нали единствено той се произнесе от върха на държавата, че е за това България да снабди с оръжие Украйна? Още не беше заглъхнало ехото от интервюто му, в което заяви тази позиция и Асен Василев се оказа клиент на прокуратурата по сигнал на буден гражданин. Значи Москва е поръчала на прокуратурата да се разправи с непокорния вицепремиер, нали така!

Отгоре на всичко Асен Василев е против преговорите с “Газпром” на фона на руската агресия. Още една причина да бъде притиснат от вярната на ГЕРБ прокуратура по заявка от Кремъл!

Такава е логиката, ако се приложат критериите на онези, които се опитват да внушат, че Русия нарежда на своите пионки тук да играят нейната игра. Само че ГЕРБ твърде дълго и твърде явно дефилира пред очите на света в главната роля в тази игра, за да повярваме днес на сълзливото овчарче, което хлипа гузно на рамото на чичо Сам с надежда да му бъдат опростени греховете към евроатлантическите ни партньори. 

Сълзливото овчарче ГЕРБ хлипа на рамото на чичо Сам : ” вече няма да слугувам на Путин” – Иво Инджев / Ivo Indzhev