Сюжетът на контранастъплението на ИТН е сякаш копи-пейст на наръчника за кризисен PR на Д(П)С, който пък е вече с над 100 годишна чекистка история.

 
Сюжетът на контранастъплението на ИТН е сякаш копи-пейст на наръчника за кризисен PR на Д(П)С, който пък е вече с над 100 годишна чекистка история.
Най-кратката му есенция е:
“Обвини другите за същото, за което те обвиняват - дори го направи превантивно за по-голям ефект.”
Така:
- Кирил и Асен станаха крадци на (поне) 9 милиарда;
- Радостин Василев стана мутра;
- А Слави ще поръча на съда да изпере биографията му, за да не го мислим за мафиот. (И така, който пее “Забрави за правилата”, държи се като мафиот, говори като мафиот и се облича като мафиот - не може да е мафиот.)
Нали си спомняте, че:
- Прокопиев е медийния олигарх у нас;
- Данчо М и Пеевски се борят за свободно слово, спасяват КТБ и законодателстват срещу офшорките;
- А немедийният неолигарх Пеевски е поръчал на съда да каже, че САЩ са се объркали с Магнитски.
Точно както и Лавров казва, че
- Русия не е нападала Украйна, а освобождава руснаците;
- Зеленски е нацист, а войната е специална операция;
- Русия не пречи на корабите да извозват зърно, това е украинска измислица и т.н.
Само в Паралелната реалност може да съществува този гангстерски рай, където лъжата е истината, престъпленията са благодеяния, а свестните са лудите, мафиотите, враговете.
Само благодарение на нашите медии тази паралелна реалност, изградена по руски образец стана възможна. В която всеки посредственик може да стане популярен ТВ политик, стига да изпълнява поръчки. А ако спре да изпълнява - става предател. На вожда, на мафията, на самата паралелна реалност. Както навремето, който бягаше от комунистическа България беше предател. Както днес всеки, който издигне глас срещу колективната лудост “македонско вето” е предател, начело с премиерът.
И тогава идва съдът да изпере съмненията в напуканата паралелна реалност и да ви каже - че това, което четете, чувате, виждате, усещате не е истина, защото няма доказателства.
Докато не повярвате в паралелната реалност.