Така е като Борисов е Главния Вожд, който знае всичко.

Ilian Vasilev
 
Обади ми се приятел от детските години, разтревожен че синът му е блокиран в Англия и не може да пристигне у нас, поради отмяна на всички полети, по нареждане на Борисов. Не мога да повярвам, че българските власти за пореден път показват паника и незрялост.
Да напомня на самозабравилите се - НИКОЙ няма право да отнема конституционното право на всеки български граждани да влиза в страната си, каквото ефективно означава отмяната на полети. Можете да наложите режим на карантина, можете да го проверявате за вирус, можете да му искате за сведение тест за КОВИД19, но не можете да му откаже връщане в Родината си като отмените полетите. Това е малоумие.
Тази глупост не е само българска, но и други правителства отмениха полетите до и от Лондон.
Франция пък забрани преминаването през Ламанша, сякаш да напомни на Великобритания, че британците са били прави да напуснат ЕС - защото не ги смятат да достойни и равноправни ЕС членове. Това е свърхреакция и от страна на Борис Джонсън, който търси да оправдае прекъсване на отношенията с ЕС и провала с мерките по ограничаване на разпространението на КОВИД19 в Лондон и липсата на споразумение с ЕС. Още повече че случаи на заразени с новия мутирал щам има в Холандия, Дания и други страни от ЕС.
Не зная кой им дава тези съвети на щаба и на МВнР да забраняват и то на връх Коледа и Нова година на български граждани правото на достъп чрез прекъсване на въздушни съобщения до Родината си. Това е нечувано посегателство върху базисни права.
Забележете, че позицията на щаба постоянно се променя, защото съзнават глупостта си. Така е като Борисов е Главния Вожд, който знае всичко.
 
Фейсбук