Така изглежда една мащабна руска военна хибридна операция за пълна дестабилизация на една държава.

Stefan Gamizov

 

Тази сутрин приятел ми написа следното:
“Стефане ,какво става в тази държава ,нищо не може да се разбере!”
Не, Владо! Всичко е ясно!
Така изглежда една мащабна руска военна хибридна операция за пълна дестабилизация на една държава.
Тя се провежда на етапи, включва различни елементи, както е сега в България.
В нея са включени различни по тежест, острота и насоченост елементи, които целят цялото общество и държава да бъде дестабилизирано и като крайна цел парализирано и подчинено на определена цел.
Поне засега е ясно следното:
1. Създава се усещане и убеждение, че политическата система (парламентарна демокрация) е негодна. Трифонов извършва постоянни неадекватни и целящи да няма правителство действия. Съмнявам се да е наясно, че е руска марионетка. Има си водещи агенти и руски офицери, които го манипулират.
2. Държавата не може да се управлява ефективно без парламент, но се създава усещане, че точно този парламент е проблема.
3. Трети избори в една година (прецедент за Европа след войната) означават подготовка за смяна на политическата система по подобие на руската със силно централизирана президентска власт. Илюзия е, че Румен Радев е този, който ще бъде допуснат след такава промяна да е президент. Руските оперативни офицери разумно не се намесват, както са го правели винаги, в избора на някои служебни министри, за да остане в българите усещането, че президентско управление се асоциира с хора като Асен Василев и Кирил Петков и после хората да го искат. Такива министри после няма да има.
4. Трифонов подготвя истерията за тази политическа промяна с изтощаване на българите до достигане на искане и съгласие от тях за референдум за смяна на системата от парламентарна република към президентска република, а Борисов преди това докара държавата до диктатура и отвращение от парламентарната демокрация по този начин.
5. Руските служби активираха в подходящ за тях момент агентурата си, която основно е свързана със санкционираните от САЩ по закона “Магнитски” и ДПС, и започнаха да манипулират цените на електроенергията и предизвикаха енергийна криза. Преди това този апарат подготви срива на енергийната система с поставяне в техническа невъзможност да функционират на основната част от държавни хидроенергийни мощности. Особенно внимание беше обърнато на ПАВЕЦ “Чаира” - аварията в петък се случи в точно зададен момент.
6. Всички руски военни енергийни проекти са така направени, че да финансират определени агентурни кръгове - ДПС и ГЕРБ на първо място сега.
7. Сега основната руска цел е да комбинират нова вълна от коронавирус, икономически проблеми и конституционна криза. Трифонов не случайно направи и прави всичко това, извършвайки всяко свое действие с краен резултат конституционен и държавен хаос.
8. Руските служби знаят много добре, че контролирайки медиите в тях няма да се появят хора като мен, а унищожавайки икономическите ми активности в България няма да се създават конкуретни на тях неща в енергетиката, които да помитат руските “хибридки”, а българите така ще продължат да вярват, че “руското джудже е най-високо”.
Това е най-общо!
Добре съставен и изпълняван план за окончателна путинизация и окупация на България в който участват неосъзнаващи, какво се случва, но облагодетелстващи се от корупция ключови хора.
Плана започна да се изпълнява през 2013 година.
Сега виждаме явните му различими прояви.
 
Фейсбук
колаж: Фейсбук