Така не се прави! Ние не сме марионетки, не сме мажоретки, не сме безотговорни, не сме безхаберни, за да ни казвате, че 7,8 и ще сме се съгласили!

Nikolay Slatinski

Не разбирам, абсолютно не разбирам какво има да заседават като колективни органи ДБ, ИСБГНИ и БСП…
Над тях се извършва издевателство, тях се опитват да ги изнасилят!!!!
Първо, събират ги както Сталин събира своите приближени т.нар. лидери на СССР и им казва: Мы тут посовещались с вами и я решил! Събират ги, за да им кажат, че нямат право на мнение.
Второ, не им дават да разберат какво е политиката на правителството, нито каква е неговата управленска програма, нито намеренията му за първите 100 дни, нито поне основните стратегически приоритети (да кажем, 10 на брой).
Трето, спускат им някакъв списък с някакви имена и отсичат тоталитарно – това са хората, промени няма да има!
Четвърто, действат с философията на блицкрига - агресивно, брутално, безпардонно, арогантно.
Според скромното ми мнение на редови пенсионер, няма какво да се заседава с колективните органи.
Трябва да му се заяви на СТ следното:
Така не се прави! Ние не сме марионетки, не сме мажоретки, не сме безотговорни, не сме безхаберни, за да ни казвате, че 7,8 и ще сме се съгласили!
Ако искате да ви подкрепим, дайте най-напред да разговаряме по същество за да сближим поне част от позициите си, сетне представете програмата с приоритетите, после дайте вижданията си за структурата на кабинета, а накрая чуйте какво ще ви кажем за министрите и онези, които са неприемливи за нас ги сменете.
Всичко друго е изнасилване на политиката и оскверняване на демокрацията, превръщане на конституционните процедури във фарс и издевателство над здравия разум и острата потребност от силно правителство, което да извади България от агресивната корумпирана яма на модела ББ-АД-ДП… 
В такава перверзия ние не можем да участваме, защото сме морални хора с принципи и отговорност пред избирателите – сиреч пред суверена, в който вие се кълнете, докато пет пари не давате за него!

Фейсбук