Ти да видиш ?!! Милионери (милиционери ) на протест пред НАП под надслов : "Да изгоним черепите от НАП! Спец-OFF вън, Румен вън!"

"Да изгоним черепите от НАП! Спец-OFF вън, Румен вън!". Това е мотото на спонтанен граждански протест на гражданите от ГЕРБ, организиран във Фейсбук.

 

Гражданите от ГЕРБ като Александър Ненков, Гаджев и бившата шефка на парламентарната правна комисия в 44-ото Народно събрание Анна Александрова, възмутени от назначаването на Румен Спецов за шеф на приходната агенция, се събраха днес, в работното време на институцията, на булевард "Княз Александър Дондуков“ 52, за да искат оставката назначения от кабинета на Румен Радев директор.

И не ПИК, а сайтът за разследваща журналистика BIRD.BG преди 3 седмици написа : "Новият шеф на НАП продал на сламено лице дял във фирма с 1 млн. дълг към… НАП" - https://bird.bg/specov-nap/

"БРРД засече тази информация през интегрирания публичен скенер за фирмената собственост, договори за обществени поръчки, бенефицери на еврофондове, получатели на коронасубсидии и длъжници на НАП, който се обновява периодически.

Договор за прехвърляне на дружествени дялове между Румен Спецов и Данаил Николов.

През 2014 г. фирмата е имала солидни обороти от над 6 милиона лева, сочи последният вписан годишен финансов отчет на “Гранекс Трейдър”, подписан от Спецов. Но през следващата година приходите от продажби падат на 510 хил. лв.

Купувачът Даниел Иванов Николов притежава и управлява цели 25 фирми, сред които има и други с дългове към НАП. Например  Медия Линд е с 308 423,98 дълг, а Агро Мил Трейд с 2 639 217,92 лв.  дълг към фиска. През годините Даниел Николов е имал вземане-даване с фиска за дългове. С него са се занимавали публичните изпълнители при НАП Руси Палазов и Блажка Попова по дело 28718 от далечната 2004 г. Всичко сочи, че Даниел Николов е така да се каже “професионален длъжник” или сламено лице, на когото прехвърлят фирми със задължения.

Положително е, че Румен Спецов от днес е шеф на НАП. Той очевидно се познава с Николов и е наясно със схемите за прехвърляне на фирми-длъжници на сламени хора, което ще подобри събираемостта на приходната агенция. В полза на тази трудна задача ще бъде и внушителният външен вид на Спецов, който е шампион по културизъм."

Та толкова до акцията на ГЕРБ и нейният "граждански характер" ... И не е лошо този компроментиран кадър може би да бъде сменен ... Ти да видиш, милиционерите станаха граждани ?!!