Това ли е лицето на протеста?

Заловиха Бабикян в измама за хиляди левове в БНР

Членовете на Съвета за електронни медии са назначили Андон Балтаков за генерален директор на БНР с неистинки документ за трудов стаж, пише „Скандал“. Това става ясно от представеното удостоверение за пенсиониране – УП-30. На бланката пише, че е издадено през далечната 1995 г., но въпросният формуляр е в интернет пространството от 2007. Бланката на УП-30 през 90-те години е бяла или зелена има баркод и е с напечатани години за издаване „199…“.

Представеното от Балтаков УП-30 няма изготвител и подпис на главен счетоводител, а това са задължителни реквизити.

Оказва се, че и няма юридическо лице „Радио Витоша“. Това е търговската марка, а лицензът през 1995 г. е издаден на Центъра за изследване на демокрацията. Друг важен момент, е че Балтаков както по време на конкурса, така и след като бе назначен за шеф на БНР, е имал действаща фирма, което също е в противоречие на Закона за радиото и телевизията.

Българската прокуратура следва незабавно да бъде сезирана, защото лицето Балтаков управлява 42 милиона обществени средства и продължава да нанася щети на бюджета. След като е с фалшиви документи и с фирма, забранено от Закона, СЕМ незабавно трябва да предприеме действия по предсрочно прекратяване на мандата. Ако не го стори, това означава, че членовете на СЕМ са знаели за неистинския документ и съзнателно са си затворили очите, а това е предположение за облага.

В схемата се твърди, че е забъркан пиарът Армен Бабикян, казват журналисти от радиото. Лидерът на „Отровното трио“ през 90 те години е директор на радио Витоша, Варна. И като такъв е имал печат на радиото, какъвто е положен на съмнителното удостоверение. Освен това по време на конкурса за генерален директор на БНР, Бабикян е бил непрекъснато с Антон Балтаков и се е представял за негов пиар.

Неслучайно БНР толкова открито подкрепя протестите и се е превърнало в ведомствена радиоточка на Бабикян, Хаджигенов и Минеков.

Източник : https://www.facebook.com/109598500421936/photos/a.117560866292366/368946494487134/