Това предложение е обида към здравия разум, доколкото е останал в това общество.

Vessislava Tancheva

Най-доброто, което може да се каже за г-жа Габриел е, че винаги е била и може да бъде само "сламено човече". Т.е. назначена на важен пост по нечия препоръка, за да изпълнява каквото ѝ наредят. За нейн лош късмет - по препоръка на Борисов, който отдавна е символ на корупция, простащина и арогантно отношение към всичко, що шава.
Най-лошото, от моя гледна точка, е това, че в качеството си на еврокомисар от 2017 г насам, в чийто ресор винаги са били дигиталните технологии и иновациите, тя мощно проспа настъпването на пропагандата, дезинформацията и фалшивите новини - до степен да рушат системите за сигурност не само на България, но и на практически всички 28 държави от ЕС, включително Великобритания.
Казвам "проспа", защото ще бъде твърде слабо да я нарека просто некомпетентна.
Неглижирането на проблема, въпреки многобройните доклади, "бели книги", работни групи, дигитални форуми и т.н., които ѝ бяха изпращани и в които тя лично взе участие, доведе до беззъба и изумително мудна реакция на ЕК и ЕС срещу хибридните атаки с източник предимно Русия, но в годините назад и САЩ, Китай, Иран, Турция и дори Северна Корея.
Твърдя, че Мария Габриел е сред преките отговорници за неочаквано големия успех на няколкото известни организирани саботажи атаки срещу ЕС и други съюзни държави, особено след BREXIT. В това число сепаратистките бунтове в Каталуня и Венето, опитът за преврат в Черна гора, очернянето на Норвегия и влошените отношения между България и Македония.
Украйна я изваждам пред скоби умишлено, но да, това вече е най-голямата жертва на бруталната кремълска пропаганда и дезинформация, прераснала в реална война, със стотици хиляди жертви, милиони разрушени човешки съдби и трудни за изчисляване материални загуби.
Това предложение е обида към здравия разум, доколкото е останал в това общество.