Това трябва да се чуе: бившият комунист, сега пръв либераст Иван Кръстев, който изпързаля Борисов за ООН! (видео)

Политическият схемаджия Иван Кръстев, който изнуди премиера Бойко Борисов да издигне еврокомисарката Кристалина Георгиева за шеф на ООН и да оттегли подкрепата за Бокова, е бивш член на БКП и е бил част от висшата номенклатура на комунистическа България.

 

„Гуруто“ на българската демокрация, подвизаващ се днес като активен лобист на глобални кръгове, е син на Йото Кръстев – някогашен заместник-завеждащ на отдел „Административен“ на ЦК на БКП и завеждащ отдел „Средства за масова информация“ на ЦК на БКП. Самият Иван Кръстев е член на БКП до 1990 година.

 

В средата на септември тази година журналистът Георги Готев изнесе скандална информация за недопустим натиск от страна на Иван Кръстев върху премиера Бойко Борисов. Според Готев, представителят на Джордж Сорос е поискал правителството да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и да издигне Кристалина Георгиева. Нещо повече, Кръстев е заплашил,  че шефката на ЮНЕСКО ще бъде подложена на черна кампания в определени медии. По информация на Епицентър.бг  Кръстев „доста грубо“ се е опитал да рекетира и самия Борисов.

 

До този момент не е ясно като какъв Иван Кръстев е допуснат да оказва влияние върху решенията на българското правителство и защо премиерът Бойко Борисов се е поддал на рекета му. В четвъртвековната история на посткомунистическа България името на Иван Кръстев е свързано само със загуби за онези, които е съветвал, или до които се е докосвал. Той накара президента д-р Желю Желев да се съгласи да влезе в предварителни избори през 1996 година,  които загуби.  Известно е и влиянието му върху Иван Костов, както и провокирането на раздорите в СДС, довели в крайна сметка до маргинализирането на тази партия в българския политически живот.

 

Иван Кръстев никога не споменава за своя „комунистически произход“, както и за членството си в комунистическата партия. Тези дни  режисьорът Евгений Михайлов пусна в интернет видео от форум на АСО – формация, отцепила се от БКП в първите години след промяната. Събитието е от 1990 година – на трибуната пред своите  другари Иван Кръстев прави удивителни самопризнания за напускането си на БКП.

 

 

Публикуваме част от речта на политолога, който в момента ръководи фондации на международния борсов спекулант Сорос:

 

„Все повече се засилват местническите тенденции. Противопоставянето партия – опозиция аз твърдя, че е условно. Много по-силно е в момента противопоставянето София-провинция. На избори ще се окаже, че много повече хора ще гласуват за местните хора, които познават, отколкото за платформите, за които се издигат.

 

Това в момента поставя главния въпрос: „Доколко в страната въобще има политически партии?“. Докато не си отговорим на този въпрос, ние не можем да създаваме алтернативна социалистическа партия. И аз напуснах БКП в деня след конгреса и мисля, че изказването ми трябва да бъде възприемано и от тази гледна точка. Това, че ние не искаме да останем в БКП не ни дава автоматично право да създадем нова партия. Защо? Защото в момента у нас има повече идеи от колкото партии. Партии – дал Господ, но идеите са малко. А там където няма идеи, има структури. Там, където няма политически идеи има устави. Това, което е страшно, ние да издигнем лозунга: „На организацията да противопоставим организация“. Ето защо имам конкретно предложение – никой няма монопол над социалистическите и социалдемократическите идеи в България – нито АСО , нито БСДП, нито което и да било движение със социалистическа организация.

 

Нормално е тези хора да бъдат на едно място. Нашите нормални идейни съюзници са хората от БДСП, които споделят, които споделят социалдемократически възгледи, членовете на БКП, които застъпват социалдемократически възгледи. Време е вече да унищожим тези два балона, които стоят в нашия политически живот – от една страна изкуственото образувание БКП, и от друга – не по-малко изкуственото образувание СДС. Такива реални политически сили в България няма.“

 
Епицентър