ТОЙ слугува на Кремъл, предаде нас и съюзниците, но обвинява други

Енергийната зависимост на България от Русия не е единствена. Не по-малко опасна е зависимостта на български политици от управлението на Борисов от руските тайни служби. Реално зависимостта от доставките на газ и петрол са последица от зависимостите на българския елит от Кремъл.

По тази линия бяха „реализирани“ корупционни практики покрай проекта Южен поток, стотиците милиони, изплатени на Русия като компенсация за атомните реактори, нереализацията на конекторната връзка с Гърция, плащането на около 3 милиарда пари на данъкоплатците за Турски поток, от който нямаме полза, аферата с придобиването на Виваком от Спас Русев с благословията на Борисов и с активната помощ на Внешторгбанк банк и препродажбата на тройно по-висока цена, без България да получи парите, които й се полагат, защото мобилния оператор бе част от активите на КТБ… И още, и още… Самото фалиране на КТБ е част от руската намеса у нас, като се има предвид, че наричаната „банка на Путин“ ВТБ бе съсобственик, но отказа да оздрави банката през лятото на 2014 г., когато имаше право и възможност да го направи.

При управлението на ГЕРБ и Борисов вице-президентът на ВТБ Соловьов стъпва в България с размах, а съпругата му получава българско гражданство. В този момент ВТБ притежава миноритарен дял в КТБ и е „партньор в преструктурирането на "Булгартабак“ с „временна мажоритарна собственост“ от близо 80%. Подписан е и договор между VTB Capital футболен клуб "Левски" за спонсорство, а според вестник „24 часа“ това е станало с личната препоръка на Бойко Борисов.

ТОЙ слугува на Кремъл, предаде нас и съюзниците, но обвинява други (frognews.bg)