Томислав Дончев: Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези избори

https://breaking.bg/novini/tomislav-donchev-bojko-borisov-nyama-da-e-kan...

В момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена. Кандидатурата ще бъде обявена до 3 седмици

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори, заяви пред бТВ заместник-председателят на партията Томислав Дончев.

„Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание“, каза още той.

В момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена, като според Дончев е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова „партизиран“, за да може да обедини нацията.

„Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент“, изрази надеждите си зам.-председателят.

Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици.

Томислав Дончев каза още, че избори 2 в 1 не са проблем от политическа гледна точка. Те биха могли да създадат проблеми чисто организационно, но все пак от гледна точка на бюджета това е най-добрият вариант.

Депутатът разкритикува и последните събития, случили се в Народното събрание през изминалите дни.

„Не знам кое е символът на този парламент – обръщането му на банкетна зала за сватби, скъсаните дънки или листчето „500к“. Той свърши много малко – две ратификации и актуализацията на държавния бюджет, който не е така безспорен“, обобщи работата на своите колеги зам.-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев коментира и появилите се снимки от заседанието на Правната комисия на телефона на главния прокурор Иван Гешев, който си пише с „Pi Ar Sevdi Boiko“, като каза, че този въпросът трябва да бъде отнесен към Гешев или Севделина Арнаудова (б.р. пиар на ПП ГЕРБ), за която се предполага, че е човекът, с когото главният прокурор си води кореспонденция.

„Не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите. Разбирам, че предизвиква интерес и внимание, но не е чисто, не искам да ме вкарвате в ролята на политически коментатор“, обясни Дончев.