Топ ченгето на държавата по темата наркотици, търговия за стотици милиони лева, ще се занимава с подкупи на ниво 5 - 10 хиляди лева!?!

Ilian Vassilev

Тези действително ни вземат за шарани. Топ ченгето на държавата по темата наркотици, търговия за стотици милиони лева, ще се занимават с подкупи на ниво 5 - 10 хиляди лева!?! Това е ниво най-ниското звено - тези на улицата. Ако това е подкупът, заради който са били хванати, тази история е по-зле скалъпена и от Иванчевата.
Какво да очакваш от Симеоновската школа?
То е ясно, че ги жертват двамата, защото само ретард може да вярва, че канали, които още от времето на Живков се контролират от едно място, сега ще оставят работата на импровизация на двата служители.
Контрабандата на цигари се контролира тотално от Пеевски, сега изглежда не му стига присъствието в наркотиците.
Нека представя моя версия. Хванатите големи количества наркотици в Студенския град и на други места, постави две от главните институции, които покриват бизнес, съответно получава "ползи" от наркотрафика в рамките на договореностите - прокурори и ГДБОП, в положение някой да поеме отговорността за пропуснатите количества, от които "мастърите" при покровителството на бизнеса не са получили своето. Прокурорите, зад които е Пеевски, прехвърлят картофа на ГДБОП. МВР дирекциите са третия играч, но те са на ниско равнище, улицата и там не е проблема.
Наркоиграч Х се съгласява да натопи шефовете на ГДБОП срещу протекция от Пеевски и Гешев. Възможно е да са глупави в ГДБОП, но не толкова. Но стават третия излишен, защото те разполагат с много, много информация. И за да не шават, ги набутват в дранголника, за да контролират медийните им изяви.
Вече предупредих , стигнаха етапа на канибализъм, на взаимното изяждане. Отсвирват най-слабите звена. Борисов отдавва не държи силните карти.
Медийните юнаци/чки на Гешев да се напънат малко. Аз нямам проблем, че стават смешни, но все пак институция, държава.

Фейсбук