Тошко Йорданов: Изправи се БГ! Ние идваме! предадоха протеста.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" предадоха хората, които протестираха, като обявиха, че няма да подкрепят правителството на "Има такъв народ". Това заяви днес пред Би Ти Ви Тошко Йорданов от партията, след официалната позиция на ИБГНИ, че няма да подкрепят кабинета на ИТН. Той нарече "титаните на морала" Николай Хаджигенов, Мая Манолова и Татяна Дончева от обединението.

"Изготвихме една прекрасна програма, с всички цели, които всички уж искат, но не подкрепяйки това правителство, тези неща няма да се случат, или поне ще се забавят", каза още Йорданов. Той даде да се разбере, че няма да бъде изпълнено и искането на БСП, като условие за подкрепа на правителството, да бъде оттеглена кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи.  

"Това, което изпратихме на всички беше всичко, което договорихме на тези разговори с всички, които уж искат. Неподкрепяйки този кабинет, тези неща няма да се случат сега. ДБ още не са излезли с решения", каза Йорданов. Той даде да се разбере, че няма да внесат проекта за кабинет за гласуване, ако не получат подкрепа от двете партии - ИБГНИ и ДБ. "Иван Гешев може да е спокоен за следващите месеци, заключи Йорданов

Нека да видим какво ще стане с другите партии, каза Йорданов имайки предвид, че само 4 души (Зелено движение) от ДБ са заявили, че няма да подкрепят кабинета им, а БСП изчаква решение на Националния съвет.

"Петър Илиев няма да го изтеглим... Петър Илиев е прекрасен юрист, наистина прекрасен. Той е един от малкото хора, които са спечелили дело срещу конституционния съд", каза Йорданов. Той вероятно имаше предвид, че Петър Илиев е спечелил дело в КС. Става въпрос за делото от 2013 г, в което Илиев е процесуален представител на депутата от БСП Иван Иванов и КС разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител.

Йорданов оправда агресивното поведение на Петър Илиев в интервюто му по Нова тази сутрин така: "Всеки един, който е обиден може да е емоционален". Той се опита да накара водещата Мария Цънцарова да се постави на неговото място, ако хипотетично медиите пишат за нея, че е "една палава двойка, която е пробутана на шефовете в телевизията."

Йорданов нарече с лидерите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Мая Манолова, Татяна Дончева и адвокат Николай Хаджигенов, "титаните на морала". По думите му "адвокат Хаджигенов се е "жертвал за министерско кресло", а на всичкe е известно политическото минало на Мая Манолов и Татяна Дончева в БСП и как рапърът Ванко 1 е излязъл от затвора благодарение на поправката на Дончева.  

Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов каза, че са виждали в тях потенциални партньори, защото "имаше по-голям враг - моделът „ГЕРБ“.

Тошко Йорданов се появи в студиото с обръсната глава. "Няма да коментирам, който иска може да провери, нали сте умни всичките", отговори на въпрос за повода за символичната му прическа. Вероятно, той имаше предвид акцията през 1998 г. на тогавашното предаване на Трифонов "Хъшове", когато целия екип си обръсна главите в знак на протест срещу спирането на предаването от БНТ.

https://offnews.bg/politika/toshko-jordanov-izpravi-se-bg-nie-idvame-pre...