Тръмп предизвика нов скандал

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е подложен на остри критики, след като за втори намекна, че неговата съперничка Хилъри Клинтън трябва да бъде убита.

Тръмп заяви, че нейната охрана "трябва да махне оръжията си, за да се види какво ще се случи с нея".

Той каза пред свои привърженици, че Клинтън иска да премахне параграф от конституцията за правото на носене на оръжие.

Екипът на кандидатката на демократите обвини Тръмп, че "предизвиква хората към насилие".

На митинг в Маями в петък бизнесменът заяви: Мисля, че нейните телохранители трябва да оставят оръжията си. Те трябва да се разоръжат, нали? Да махнат оръжията си, тя не иска оръжия. Нека да ги махнат и да видим какво ще й се случи. Това ще е много опасно.

Говорителят на Клинтън Роби Мук заяви: Независимо дали това се прави, за да предизвика хора да протестират или е само шега, не е приемливо за човек, който иска да бъде главнокомандващ. Такива изявления не са достойни за кандидат за президент.

Клинтън призова за по-стриктен контрол върху притежаването на оръжия, но също така подчерта, че подкрепя конституцията, като заяви през юли, че "не съм тук, за да отнема оръжията ви".

Изявлението на Тръмп повтаря негова предизвикала противоречия реч преди месец, която беше интерпретирана като призив за убийството на Клинтън.

http://kafene.net/

Tags: