Търси се нов Захари Стоянов или Стефан Стамболов

Николай Флоров

Щеше ли да има държава България, ако имахме обща граница с Русия? Отговорът е: «кога Дунава пресъхне, кога риба проговори».

Навярно същите мисли са се въртели в главата на Захари Стоянов, когато е казал: «ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТА ОНАЯ МИНУТА, КОГАТО Е СТЪПИЛ РУСКИ КРАК В НАШАТА ЗЕМЯ, КОГАТО СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДУМАТА «ОВОБОДИТЕЛКА И ПОКРОВИТЕЛКА». АМАН, БЕЙ, АМАН! ЛОШО НЕЩО БИЛ МОСКОВЛУКА!

Съмненията за неговото отравяне си остават. Остава си и щастливата съдба България да няма обща граница с Русия. Ако днес българите си мислят, че имат държава, те би трябвало да си представят щяха ли да имат тая държава, ако бяха на мястото на Румъния?

Тоя отговор ни дължат нищожествата на Тодор Живковото политбюро, което за цели десет години тайно е мечтаело и обсъждало как да «СЛЕЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД  С ВЕЛИКОТО СЕМЕЙСТВО НА СЪВЕТСКИТЕ НАРОДИ».

Фактът, че България няма обща граница с Русия, не я отървава и днес от въпроса щеше ли да защитава националния си суверенитет при евентуален опит за руско завоюване? Захари Стоянов и Стефан Стамболов са тия, които се изравняват по национална гордост с Полша за простащината и агресивността на руския царски и КГБ-ешки империализъм.

Чудо е, че днес Литва, Латвия и Естония успяха да дишат свободно току под отровното зловоние на руската мечка!

Това зловоние лъха и от Белорусия, която днес, както България след Освобождението, се опитва да създаде за пръв път в историята своя държава, не без осъзнаването на същия този царски и КГБ-ешки империализъм.

Путинският империализъм е неспособен да види, че границите на Белорусия, на Балтийските републики и на Украйна са физически невъзможни за охраняване. Естественият път за тази царско-сталинска плутокрация е просто мирно съвместно съществуване с тези държави, на което тя много пъти е доказвала, че не е способна. Затова и губи!

Колкото до методите, с които борави – нито «новичок», нито показните сталински убийства ще й донесат нещо добро. На тоя фон най-успешният български премиер за целите 31 години е Бойко Борисов- човекът, който най-добре е усвоил максимата «Преклонената главичка сабя не я сече».

Както никой друг той чупеше гръб пред руснаците и както никой друг той следваше заветите на Тодор Живков. С негова помощ и мълчаливо съгласие България и днес е стисната за гушата от втората власт – десарското задкулисие и нейното руско покровителство.

Новите поколения са извадили от нафталина забравени думи като честност, достойнство, прозрачност и патриотизъм. Търсят се новите Захари Стоянов и Стефан Стамболов. 

https://kafeneto.wordpress.com/