Убийството на 15-годишно момиче потресе Германия

За убийството е задържан непридружен, непълнолетен бежанец от Афганистан, приет от семейството като собствен син

Снимка bild.de
Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия в град Кандел, провинция Рейнланд-Пфалц , предава vesti.bg като се позовава на Билд. 

Според прокуратурата убиецът е бившият приятел на Миа. Случаят потресе Германия.
Хората наоколо веднага се намесили и хванали Абдул, но не могли да предотвратят смъртта на момичето. Тя починала по-късно в болницата от нанесените й рани.
Бащата на Миа, заявява, че приели Абдул „като собствен син” и му помагали да се интегрира. Те смятали, че той е на 15 години, като дъщеря им, но сега се съмняват.

Междувременно Абдул е задържан за убийството. Ако бъде осъден, той е изправен пред до десет години затвор. Родителите на жертвата са съобщили в полицията още в средата на декември за това, че Абдул е обиждал и заплашвал дъщеря им. „Той преследваше Миа и ревнуваше”, разказва бащата пред „Билд” (Bild).
Шокът от внезапната загуба на дъщеря им сковава родителите на Миа. Те не могат да разберат убиеца: „Взехме го като син, нямаше никой друг”.
Абдул заявил, че е на 15 години пред Миа и семейството й. Обаче бащата на момичето сега не вярва на това твърдение: „Той не е на 15. Надяваме се, че от процеса срещу него ще разберем истинската му възраст”.
Според полицейската информация Абдул пристигнал в Германия през април 2016 г. като непридружен, непълнолетен бежанец от Афганистан.
След като се регистрирал във Франкфурт, той живял до септември тази година в младежки център за бежанци. Там ходил на училище. После се преместил в жилище за бежанци.
Има регистрация в полицията за нападение срещу ученик, когото ударил, предполага се след обида.

http://www.segabg.com/article.php?id=886973