"Файненшъл Таймс": Кристалина ще легализира Ислямска държава...

Най-новият кандидат за шеф на ООН разтърси света с изказване, че е възможно да се легализират организации като "Ислямска държава" и "Боко Харам". Ако ставаше дума за нещо на български език и за вътрешна употреба, можехме просто да се забавляваме. Но кандидатката за най-високия световен пост го изхвърли това през "Файненшъл Таймс", като част от PR-а за избирането си.

Eто точният текст на статията на английски:

"When pressed on topics such as Syria, Ms Georgieva highlighted the need to pay more attention to non-state groups, such as Boko Haram and Isis.

“It used to be that armed groups would fight until such moment that they take over the government and become legitimate themselves, then come to NY and speak at the United Nations,” said Ms Georgieva. “It is like driving a car: you have to occasionally check the rear-view mirror, but mostly you have to keep your eyes on the road ahead.”

За който не разбира, да преведем. Запитана по теми от типа на Сирия, Георгиева подчерта, че трябва да обръщаме повече внимание на групировки като "Боко Харам" и ИДИЛ. "Историята сочи, че подобни групи се бият, докато завземат властта. След това стават легитимни, идват в Ню Йорк и говорят пред Обединените нации".

 

Това са думи на самата Георгиева, няма никаква измислица, нито е майтап, въпреки формата на това издание. Те изглеждат като черен хумор, но са си оригинални, а не са художествено творчество.

Та дългосрочната визия на Кристалина, с която смята да води света към светлото бъдеще, е с времето ИДИЛ да бъдат припознати като официална сила, а после да получат статут в ООН. От което фактически следва, че те ще получат статута на държави, борещи се за мир и просперитет (защото това е Хартата на ООН). Терористи, дето режат глави, и избиват невинни в големите западни градове, ще се явяват пред ООН и ще се броят за легални!

Тъй като новата кандидатка е доста непозната, то всяка нейна дума в момента се следи. Т.е. настоящите и изказвания пред глобални медии са много важни, и подобни тези, граничещи с лудостта, могат само да направят целия свят да ни гледа нас - българите, като извънземни...

Зевзеци подхвърлят, че по този начин Кристалина търси подкрепа от САЩ, с които по света се шегуват, че те са създали Ислямска държава...

ГН, gudelnews.com