Хора от Държавна сигурност първи станаха масони - Методи Андреев

Григор Симов

 

Методи Андреев е роден на 26 септември 1959 г. в Перущица. По образование е строителен инженер. Той е бивш председател на Комисията по досиетата, съществувала от 6 април 2001 г. до 20 юни 2002 г. В момента Андреев е преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Член е на Националния съвет на СДС. Семеен, има двама синове.

(Кратките допълнения, в червено, са от Григор Симов)

- Г-н Андреев, защо вашата комисия не успя да просъществува дълго и имаше кратък живот в условията на демократизиращата се България?

- Защото министърът на вътрешните работи се казваше Петканов, а министър-председателят – Симеон Сакскобургготски, които бяха върли противници на този вид законодателство. Точно тогава ние започнахме да се занимаваме с банкерите, и по-точно с банкерите на фалиралите банки и кредитните милионери. Списъка го дадохме на тогавашния министър на вътрешните работи Петканов, който се правеше, че не разбира за какво става дума, и връщаше многократно нашите писма. В края на краищата отказа да извърши проверката. Точно тогава набързо отмениха закона, но не закриха комисията, което е парадокс. Ако се интересувате, ще видите, че имаме БУЛСТАТ, имаме данъчна регистрация.

- Защо точно Симеон Сакскобургготски имаше интерес да се закрие Комисията по досиетата?

- Това е въпрос, който касае дейността на царя. Аз не съм човек, който говори без документи. Има много факти, които показват, че отношението на царя с бившите съветски служби не са били чак толкова незначителни.

Не мога да потвърдя масовото твърдение, че царят е бил агент на съветските служби. Но мога да кажа следното – царят никак не е живял зле в изгнание. Невероятно звучи един човек, който е символ на една институция, каквато е монархията, да бъде оставен извън полезрението на бившите съветски служби. Това не е нормално, нали?! Такива хора (като царя) са необходими на всяка уважаваща себе си разузнавателна служба. Защото в него е инвестиран страхотен ресурс. Забележете – този цар, цялото царско семейство напускат държавата с уважение. Позволяват им дори да изнесат доста неща. Нещо повече – към тях е зачислен офицер от ДС, който пътува с тях до Египет. Нещо повече – самото царско семейство – майката, лелята, а и самият цар, са възпитавани в социалдемократическите ценности. Нещо повече – известна е някогашната историческа забележка на Сталин: „Не закачайте царчето!”. Много е интересно какво е станало със завещанието на цар Борис – той е завещал неколкостотин хиляди швейцарски франка, които Симеон е трябвало да получи, когато навърши пълнолетие. Мисля, че ставаше дума за 500 000 франка – една доста сериозна сума. Това е завещал Борис на Симеон, когато се е родил. Въпросът е тази сума получена ли е, кой е осъществил  контакт с тогавашния станал вече пълнолетен Симеон. Когато се върна в България, Симеон направи призив за помирение. Той иска помирение. Както е редно, когато той стана министър-председател, нашата комисия беше поканена в неговия кабинет в Министерския съвет. Там разговаряхме, а член на комисията му подари архивна снимка, на която Симеон е с леля си.

При срещата възникна, да не казвам спор, но се отвори диалог между мен и царя. Той каза: „Добре, г-н Андреев, вие смятате ли, че истината, която е в архивите, е полезна?” Казах: Г-н премиер, истината винаги е полезна. „Да де, ама това не е цялата истина. На мен ми казаха, че има много унищожени архиви”, отвърна той. Казах: Г-н премиер, абсолютната истина е философско понятие. Като такова то е обект на изследване на много философски школи. Ние не сме философи, ние разполагаме с това, което го има в архива. За всичко останало си има изследователи, които могат да направят заключение за това, което го няма. Знам, че Симеон лично е разпоредил законът и комисията да бъдат ликвидирани. За целта дори е подготвена специална група от юристи и хора от няколко министерства.

Това го знам от Владимир Дончев. Наредено било от най-високото място – Симеон Сакскобургготски.

- Случайно ли е, че точно бившите депутати (юпитата) в НДСВ са предимно деца на родители, работили за службите, за ДС?

- Изобщо не е случайно. Групата на народните представители от НДСВ в предишния парламент бе съставена главно от представители на изтъкнати комунистически фамилии или на семейства, свързани с бившите специални служби. Там имаше една друга немалка прослойка – хора, свързани с най-новото масонство. Те не могат да бъдат назовани поименно, нали това е тайна! На тях им е забранено да казват, че са такива. Да, разбира се, че много имена се спрягат за масони. Но който и от големите и известни политици или бизнесмени да кажете, че е масон, ще улучите на 99,9 процента. Проблемът е, че самият Симеон Сакскобургготски, доколкото знам, принадлежи към Розенкройцерите. По принцип няма нищо лошо в масонството. (Това твърдение на Андреев, че нямало нищо лошо в масонството, е нонсенс!) Проблемът е, че българското масонство все повече придобива параметрите на масонството от италиански тип. Спомняте си ложата ПИ 2 на Личо Джели?! Помнете как под шапката на благотворителност и масонство тези хора защитаваха лични интереси. Правиха го по не най-законосъобразния начин. Там бяха свързани с кръгове от мафията. Стана голям скандал. (Не масонството е свързано с мафията, а масонството е самата мафията. Именно свързаността между властта и организираната престъпност е дело на масонството.)

- Какви са признаците, че българското масонство се мафиотизира?

- Погледнете един голям областен град! Там виждате връзки между върховните органи на прокуратурата, шефовете на местния съд, шефовете на местното РДВР и хората с много пари. Защо им е на тези хора тази близост? Нали те по принцип са абсолютно независими?! (Отделните власти са "независими" от политическата власт и от народа, именно, за да са зависими от юдомасонската мафия! И така е в целия ни "цивилизован" свят!) Прокуратурата трябва да преследва всяко едно престъпление, съдът трябва да осъжда въз основа на събраните доказателства, полицията трябва да проследява тези доказателства, бизнесът трябва да се развива самостоятелно. Тези хора обаче са обвързани. Защо? Моделът на тяхната обвързаност е вреден за държавата. Той е криворазбрано прилагане на масонството. (Никак не е "криворазбрано", ами това си е самата същност на масонството!) Ако забелязвате, в основата на всички български ложи стоят хора, които са свързани с бившите специални служби. (Масонските ложи и комунизмът винаги са били свързани, понеже са двете лица на една монета - сатанинското (Луциферианско) юдейство!)

- Български феномен ли е обвързването на масонството и специалните ни служби?

- Масоните канят при себе си успели хора. Но как така в България хора от ДС първи станаха масони? Този въпрос е изключително важен.

- Каква е тази икономическа обвързаност между Милен Велчев и ген. Любен Гоцев, за която намеквате в едно интервю?

- Аз нямам данни за такава връзка между тях. Не знам да има обвързаност между Милен Велчев и ген. Любен Гоцев. Но не бива да забравяме, че ген. Любен Гоцев е един от първите, който е осъществил контакт със Симеон Сакскобургготски. Дори ако си спомняте, Любен Гоцев беше един от официално признатите съветници на царя и той много често ходеше във Врана. Това е факт. Никой не криеше, че Любен Гоцев и царят, освен официалните срещи, имаха и неофициални. Казвате Милен Велчев бил обвързан финансово с ген. Любен Гоцев? Велчев е много чувствителен на тема „икономическия просперитет” на брат си. Аз ще ви кажа това, което знам.

Бащата на Милен Велчев беше шеф в БГА „Балкан”. Доколко знам, по времето на управлението на Софиянски той е бил докаран в България с цел да бъде разследвана някаква негова дейност в БГА „Балкан”. (Бащата на Велчев беше уличен в престъпление – б. а.). Това нещо не се оповестява, но то е така. Никой до този момент не си задава въпроса: Къде са родителите на Милен Велчев? Те са живи и здрави, живеят в Южна Африка. Въпросът е следният – с какви средства тази фамилия си позволява стандарта, който поддържа. Да си спомним приватизацията, когато семейството на Милен Велчев закупува хотел „Велико Търново” на Златни пясъци. Тогава още не се говореше за инвазия на Българско Черноморие. По-късно там се изляха над 200 млн. евро в хотели и какво стана с онзи прословут военен имот, който дето уж трябваше Георги Велчев да го направи на общежитие, а нищо не направи? Разбирате сега защо тези хора драпат с нокти и зъби да бъдат пък във властта. Защото властта дава имунитет, за съжаление.

- И в момента се подхвърля темата, че Милен Велчев е продал неизгодно външния дълг на България?

- Това е сложна материя. Аз не я разбирам, не съм икономист по образование. Но когато разговарям с икономисти за външния дълг, те ми казват: Тук има далавера! И ето виждате, този същият Орешарски стана министър и каза: „Повече въпроса с външния дълг няма да го коментирам!” Дали доцентът Орешарски отстъпи пред политика Орешарски? Преди това той беше категоричен, че сделката на Милен Велчев за външния дълг е изключително неизгодна за България.

- Защо вече 20 години говорим за досиета, все ги унищожават, но някои остават, други – не. Въобще в България много се проточи сагата с агентите на ДС...

- Така поискаха тези, които режисираха българския преход. Тези, които след 10 ноември раздаваха куфарчетата с пари – кликата около Андрей Луканов с активното съдействие на генералитета на бившата Държавна сигурност. Затова сега няма беден генерал от комунистическите тайни служби.
Тези, които се изживяват за кръстници на българския преход от кръга „Монтерей”, тези „обикновени” пенсионери имат навик да обядват всеки вторник в едно от най-скъпите заведения на София. Да пушат пури, едната от които струва 100 лв. Поне това около тях е публично известно…

 

Автор: samvoin

https://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/07/13/hora-ot-dyrjavna-sigurno...

колаж : Фактор