Цачева успокои: Няма опасност да се кандидатирам за президент

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост", заяви председателката на парламента Цецка Цачева.

Тя отговори на някои слухове, че е възможен кандидат за президент на ГЕРБ.

Тя коментира за държавното радио БНР, че ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури и припомни, че кандидат-президентската двойка ще бъде оповестена в края на септември началото на октомври.

"Движим се в сроковете, разписани от Изборния кодекс", каза на в отговор на въпрос защо партията забавя толкова своите номинации.

"Целесъобразно е през последната седмица преди президентските избори да няма пленарни заседания, за да не се използват за предизборна агитация и да не се създава неравнопоставеност с непарламентарно представените партии", каза още Цецка Цачева.

За искането на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан след срещите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел Цачева съобщи, че няма внесено такова искане и посъветва Корнелия Нинова да се фокусира върху кандидат-президентската двойка на левицата.

Като прогнозира натоварена и политически драматична есенна сесия на парламента, Цачева открои като акценти продължаващата работа по антитерористичния и антикорупционния закон, както и приемането на държавния бюджет за 2017 година.

Председателката на парламента прогнозира, че предизвикалият остри критики и спорове текст за анонимните сигнали в антикорупционния закон да отпадне.

http://kafene.net/