Цветанов и Москов в един глас: Ние сме истинската десница

Иван Гергов

Партията на Петър Москов КОД и "Републиканци за България" на Цветан Цветанов се регистрираха за предстоящите на 14 ноември избори. И за двата - парламентарен и президентски, като, оказва се, от коалицията ще издигнат и собствена кандидат президентска двойка.

"Целите ни за парламентарните избори е яснотата, че в следващия парламент трябва да има истинна, ценностно обоснована десница. Смисленото за обществото противопоставяне, смисленият за обществото избор е между лявото и дясното", каза Петър Москов.

Реалната борба срещу олигархията, срещу това, което на улицата хората наричат мафия, е свързано с политическо решение, с българско законодателство по тип на закона "Магнитски", което ние наричаме лустрационно законодателство", изтъкна още той. И още: "Възстановяване, връщане към корените на българската десница. Такава, каквато тя е унищожена от този преход, от който всички ние не сме доволни."

Цветан Цветанов също от своя страна изтъкна, че желанието им е да запазят истинската политическа координатна система - дясно, ляво и център. Цветанов заяви: "Който смята, че разделението между леви и десни политики не е реално и истински важно, е популист и преследва свои користни цели."

Ако влезе в следващия парламент, коалицията на Москов и Цветанов е готова да работи с всяка формация, която изповядва техните ценности, независимо от името.

На въпрос на news.bg не е ли късно за лустрация след 32 години преход, и Москов, и Цветанов бяха категорични, че темата е актуална. "Никога не е късно за справедливост", отсече Москов.

Петър Москов и Цв. Цветанов се явяват заедно на изборите на 14 ноември
 

Петър Москов и Цв. Цветанов се явяват заедно на изборите на 14 ноември

Те внасят документите си в ЦИК утре

Припомняме, че на предишните предсрочни парламентарни избори двете формации се явиха самостоятелна. "Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов събраха 8 553 гласа или 0.31%, а Националното обединение на десницата - коалиция от КОД на Петър Москов, БЗНС на Николай Ненчев, БДФ и СЕК - 7 875 гласа или 0.29%. Петър Москов сформира партията си след като бе здравен министър от квотата на Реформаторския блок, управлявали половината втори мандат на ГЕРБ и Бойко БорисовМосков остана министър и след оттеглената подкрепа от страна на ДСБ, както направиха и представителите на ДБГ тогава. 

Цветанов и Москов в един глас: Ние сме истинската десница - News.bg