Цветан Цветанов: Защо да се крием зад един летец?

Реалната предизборна кампания ще стартира от 4 октомври

Логично е да не обявяваме кандидат-президентската си двойка при създалата се в последните седмици ситуация и при вътрешното противоречие между БСП и АБВ и това вътре в РБ. Защо трябва да представим една достойна кандидат-президентска двойка и тя да бъде замърсена от нечистоплътността и лицемерието на другите партии. Наясно сме кой е кандидатът ни за президент, знаем двойката нищо не налага промяна на стратегията ни.

 Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред в."24 часа".

Той добави, че кандидат-президентската двойка ще бъде известна между 20 септември и 2 октомври.

Реалната предизборна кампания ще стартира от 4 октомври, когато е последният ден за регистрация на кандидат-президентските двойки. А от 6 октомври предизборните щабове влизат в законовия едномесечен срок за правене на кампания. Нищо не налага ранното обявяване. В момента много по-сериозни са темите с бежанския поток, разговорите между лидерите на ЕС и съседните ни държави, смята той.

Според Цветанов всеки достоен български гражданин може да бъде достоен президент. "Трябва да бъдеш държавник, общественик, искрен към избирателите. Трябва да си се доказал с действията си и с реалните политики, които си имал възможност да реализираш от името на дадена партия, за да може все пак, когато получаваш подкрепа от избирателите, да се знае кой носи политическата отговорност за теб. Защото за действията на един президент е необходима повече от всякога политическа ангажираност. Защо да се крием зад един летец, макар че за да стигне ген. Радев до тази позиция, трябва да се отнасяме с респект - професионално се е реализирал в своята област. Затова не е коректно ние да влизаме с бутонките. Обществото се нуждае не от сблъсък, а от политически дебат по съществените теми и да знаем зад коя кандидатпрезидентска двойка коя политическа формация стои", заяви зам.-председателят на партия ГЕРБ.

http://www.faktor.bg/