ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ВОЙ ОКОЛО СКАЛЪПЕНИЯТ СКАНДАЛ ПО ПОДСЛУШВАНИЯТА Е ЗА ДА СТИГНАТ ДО ИНФОРМАЦИЯТА ЗА РУСКИЯ ШПИОНАЖ , ДА ПОТУЛЯТ НЕЩАТА ...

Dimo DimovBULGARITE V CHARLOTTE,NC I V AMERICA / The Bulgarians in Charlotte and USA

 

ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ВОЙ ОКОЛО СКАЛЪПЕНИЯТ СКАНДАЛ ПО ПОДСЛУШВАНИЯТА Е ЗА ДА СТИГНАТ ДО ИНФОРМАЦИЯТА ЗА РУСКИЯ ШПИОНАЖ , ДА ПОТУЛЯТ НЕЩАТА И ФИЗИЧЕСКИ ДА УНИШОЖАТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ( КЪДЕТО НАИ-ВЕРОЯТНО ФИГУРИРА И ИМЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ). ТОВА Е ГОЛЕМИЯТ КОШМАР НА НОВАТА "ОФ - ХУНТА"

КАК ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА? ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАЗМОЖЕН ПЪТ Е ЧРЕЗ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ШЕФОВЕТЕ НА ДАНС И АГЕНЦИЯ „РАЗУЗНАВАНЕ“. НО ТОЗИ ПЪТ НЕ Е ТОЛКОВА ЛЕСНО КАКТО С ОСТАНАЛИТЕ БЕЗБРОЙ УВОЛНЕНИЯ ДОСЕГА. ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ДЛЪЖНОСТИТЕ НА ГЕОРГИЕВ И АТАНАСОВ СА С МАНДАТ И УВОЛНЕНИЕТО ИМ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ПРИ ИЗРИЧНО ПОСОЧЕНИ В ДВАТА СПЕЦИАЛНИ ЗАКОНА СЛУЧАИ.

Още преди да бъде назначен за министър Бойко Рашков им пращал емисари, по които да му предоставят информация за разбитите руски шпионски мрежи. Отказали.

Шефовете на ДАНС и агенция „Разузнаване“ Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са били привикани на отделни разговори с премиера Стефан Янев в петък следобед, твърди „24 часа“, позовавайки се на високопоставени източници в правителството.
На разговорите са им били поискани оставките като натискът е бил шефовете на служби да ги подадат сами. Причината е, че длъжностите на Георгиев и Атанасов са с мандат и уволнението им от президента по предложение на правителството може да стане само при изрично посочени в двата специални закона случаи. Шефовете на ДАНС и разузнаването отказали да дадат оставка след натиск от служебния премиер Стефан Янев.
Стефан Янев е искал от Димитър Георгиев и информация за подслушвани политици. Такива случаи няма в ДАНС, категоричен бил шефът на службата. Информациите, разпространявани от лидера на ДСБ Атанас Атанасов и вътрешния министър Бойко Рашков били допълнителен мотив да остане на поста си като шеф на ДАНС. Ако подадял оставка ще се изфабрикува информация за унищожени СРС-та обяснил позицията си Георгиев.
Той и шефът на разузнаването разяснили на Янев и защо са пуснали дългите неплатени отпуски преди встъпването в длъжност на служебния кабинет. При Георгиев и Атанасов преди назначаването на кабинета са ходили емисари, които са искали да предоставят на Рашков цялата информация по разбитите руски шпионски мрежи, обяснили те на премиера. Рашков обаче нямал допуск до класифицирана информация и не можело да му се предоставят секретни данни. Това е и причината Георгиев и Атанасов да излязат в отпуска по време на мандата на служебния кабинет за да избегнат натиска.
 
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на редакцията.