Червена Цецка – герберска „майка“-президент и наследник на виден червен род

снимка на родната къща на Цецка Цачева и паметника на партизаните

Не може ДНЕС да си НЯКОЙ, ако ВЧЕРА си бил НИКОЙ”

 

Радвам се, че имам за приятел във Фейсбук известният разследващ журналист Гритор Лилов. Днес научих от негов пост във Фейсбук нещо много интересно за „майката“ на нацията и герберски кандидат за президент Цецка Цачева -историята на рода й, който явно е доста червен и има роля в партийната кариера в БКП на др. Данговска.

 

 

 

Цитирам г-н Лилов - www.facebook.com/grigor.lilov?fref=ts

 

Президентските избори

РАВНИС! ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕТО! ЗА ПОЧЕСТ!

***** Истината за кандидатите и защо са точно те, а не например други хора

 

„Моминската фамилия на Цецка Цачева за толкова години не е появявала никога и никъде по медиите.

Случайност ли? – "В политиката нищо не става случайно!” – е казал американският президент Рузвелт!

Фамилното име на досегашната шефка на парламента - чрез рода Данговски също не е сред използваните и се споменава само по изключение. Това поведение е ясно – Данговски са червен именит род, което не се нрави сред част от герберовия електорат и онази реформаторска част електорат, която ще ги подкрепи на втори тур.

Но и това не е мотивът за избора!

За да го разберем, за да си изясним защо изборът падна върху толкова нерейтинговата Цецка Цачева, трябва да отидем в родното й село Драгана в Ловешко.

Неголямо. За него има четири краеведчески изследвания, които са разгледали и подредили кой какъв е в близо 30 рода - всичките от селото. Възрастните хора тук са жива енциклопедия – могат с часове да разказват това и онова, понеже „тук всички сме си роднини”, както споделят.

И я виж ти първата изненада!

Видният деец на БСП Михаил Миков се оказва роднина на Цецка Цачева, макар и по завряна – зетьовска линия.

До автобусната спирка, в самия център на селото е огромната за местните мащаби родна геобразна къща на Цецка Цачева – двуетажна постройка, боядисана в розово. Само тя грее в този цвят. На няколко десетки метри от нея се е извисил е паметника на загиналите, на който е изографисано и името на един от роднините на Цецка Цачева.

Какъв паметник? Ами на партизаните!

Селото е известно като комунистическо още от 30-те години на миналия век. Само един факт – тази общност от няколкостотин души е дала 12 партизани, 16 затворника и 16 интернирани, десетки и десетки малтретирани и пребивани при акциите на жандармерията в онези години.

Най-видната рода е едни Стоянови и родствениците им. Нищо, че политически ги водят Цачеви.

Във връзка с Цецка Цачева се сещам за мисълта на олигарха Иво Прокопиев, която съм цитирал в книгите си:

Не може ДНЕС да си НЯКОЙ, ако ВЧЕРА си бил НИКОЙ”.

Да видим този НЯКОЙ от миналото, оказал се така тясно свързан с настоящето чрез една президентска кандидатура.

НЯКОЙ - Христо Добрев Стоянов (Дико) е български политик от БКП, партизански деец. Участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война и партизанин от Народна бойна дружина „Чавдар“ и Партизански отряд „Христо Кърпачев“.

Той е бил заместник-началник на Генералния щаб на БНА (1960–1968), заместник-министър на народната отбрана и командващ войските на ПВО и ВВС (1968–1973), първи заместник-министър на народната отбрана и командващ Сухопътните войски (1973–1987 г.).

И опаааа - втора изненада!

Бил е кандидат-член и член на Централния комитет на БКП. (практически несменяем - четвърт век)

____________________________________

И олеееее! Третата изненада!

Онова, което създаде от една уж НИКОЯ жена една НЯКОЯ ДНЕШНА ВЛАСТНИЦА, а утре ще я направи и държавен глава на България.

Защото Големият човек от родата й – Христо Стоянов Добрев от 1980 г. до 1989 г. е заместник-главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор.“

____________________________________

Григор Лилов

 

Христо Добрев Стоянов (Дико) е български политик от БКП, партизански деец, офицер и генерал-полковник. Участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война и партизанин от Народна бойна дружина „Чавдар“ и Партизански отряд „Христо Кърпачев“. Последно началник на Генералния щаб на БНА (1990).

Народен представител в V, VI, VII, VIII и IX Обикновено народно събрание и VII Велико народно събрание.

 

Христо Добрев е роден на 2 юни 1923 г. в Ловченското село Драгана. Като ученик в VII клас на Смесена гимназия „Цар Борис III“ е активен член на РМС (1937). Председател е на Ученически кооперативен стол „Солидарност“.

Участва в Съпротивителното движение по време на Втората световна война.Заплашен от полицейски арест, преминава в нелегалност и става партизанин от 17 февруари 1942 г. в Народна бойна дружина „Чавдар”. Приема партизанското име „Дико“. От 30 октомври 1942 г. е член на БРП (к.)

Избран е за политкомисар на Партизански отряд „Христо Кърпачев“ и за заместник-политкомисар на Ловешко-Троянския военнооперативен район на Единадесета Плевенска въстаническа оперативна зона на НОВА (1944). Участва многократно в партизански акции, престрелки и сражения с правителствените сили. За тази дейност е осъден задочно на смърт по ЗЗД.

Участва активно в установяване управлението на Отечествения фронт в град Ловеч. След 9 септември 1944 г. завършва Народната мъжка гимназия „Христо Кърпачев”(1945).

 

Постъпва в БНА и служи като помощник-командир на дружина и политически инструктор в щаб на дивизия. Началник на организационно-кадрова секция в щаба на 1-ва армия (1947).

Завършва престижната руска Военна академия „Михаил Фрунзе” (1950) и Военната академия „Климент Ворошилов“ на Генералния щаб на Въоръжените сили на СССР (1956). Заместник-началник и началник на Оперативно управление на Генералния щаб, началник-щаб на Втора армия, заместник-началник на Генералния щаб на БНА (1960–1968), заместник-министър на народната отбрана и командващ войските на ПВО и ВВС (1968–1973), първи заместник-министър на народната отбрана и командващ Сухопътните войски (1973–1987). Заместник-главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор (1980–1989) .

Последно е началник на Генералния щаб на Българската армия (1990). Кандидат-член (1966–1971) и член на ЦК на БКП (1971–1989), до 2 февруари 1990 г.

 

bg.wikipedia.org/wiki/Христо_Добрев

 

И още нещо важно :

 

„~~~~~~~~~~~ Ех, това минало, което ни управлява!~~~~~~~~

 

А сега да видим защо именно Цецка Цачева е озарената!

 

1. например съпругът Румен Дагновска и връзката му с ДПС.

Той е бил назначен на работа в тютюневия холдинг „Булгартабак” на 12 октомври 2009 г. . Дирекцията, която той ръководи през същата година е звеното, което общува с Агенцията по приватизация за преминаването в частни ръце на холдинга, а самият Румен Данговски е човекът, през когото минават всички дейности по приватизацията. Тази ситуация предизвиква скандал в медиите през 2010, в който изплува неговото име.

Булгартабак” винаги и при всички правителства досега без изключение е бил в сферата на влияние на ДПС. Т.е. ДПС чрез Орешарски ще прехвърли на свой човек своите гласове.

А ДПС е руската дълбоко замаскирана и прикрита ръка у нас.

(анализирам този феномен от 1994 г. - вече 22 г. Но митовете и етикетите се указаха устойчиви и чак наскоро - след сваленото руско СУ в Турция и последвалия вътрешен скандал и разцепление в ДПС обществото се убеди кого обслужва партията.)“

Честито на демократичните българи избрали си поредното чедо на червените родове управлявали България !

На кой не му е ясно, че ГЕРБ е БКП-2 ?!

Под лупа“ по www.facebook.com/grigor.lilov?fref=ts