Човекът на Слави Трифонов от ДС е изпаднал от втория проект за кабинет, който се предлага?

Кандидатът за министър на вътрешните работи Николай Радулов – щатен служител на ДС, който Слави Трифонов издигна веднага след изборите, изглежда е изпаднал от втория проекто-кабинет, който партията на шоумена се готви да предложи за гласуване в парламента | Източник: Интернет.

 

Написано от Христо Христов

https://desebg.com/ms/4843-2021-08-03-14-57-16

Кадърът на Държавна сигурност Николай Радулов не присъства в списъка на втория проекто-кабинет на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Това стана ясно от разпространения в медиите днес идентичен списък с предполагаемите кандидати за членове на правителството, което ИТН обсъжда с т. нар. партии от протеста.

Както desebg.com писа бившият щатен служител на Държавна сигурност Николай Радулов беше предложен от Слави Трифонов в деня след изборите на 11 юли за министър на вътрешните работи, представен като експерт по сигурността, но със скрито от шоумена и прохождащ политик минало в Държавна сигурност.

Впоследствие Атанас Атанасов и Христо Иванов от „Демократична България“, както и Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Мутри вън“ категорично заявиха, че няма да подкрепят кабинет, в който има лица, свързани с ДС.

Изглежда Слави Трифонов е осъзнал гафа си и във втория проекто-кабинет е сменил Николай Радулов, който ще остане депутат от ИТН в 46-то Народно събрание.

На негово място в разпространения в медиите списък е адвокатът от ИТН Петър Илиев – консул на офшорната зона Барбадос, за когото в средствата за масова информация се появиха съмнения, че е плагиатствал част от книгата си, посветена на компетенциите на парламента от дисертацията на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Слави Трифонов и сценаристите му за пореден път показаха, че са неопитни в политиката, мислейки, че ще запазят имената от втория си проекто-кабинет в тайна, след като решиха да ги споделят с т. нар. партии от протеста.