Чувате ли как Системата убива, заради идиотските коронавирусни истерии, които извадиха логиката, морала и професионализма от болниците на улицата?

Ilian Vasilev
 
 
Чувате ли как Системата убива, заради идиотските коронавирусни истерии, които извадиха логиката, морала и професионализма от болниците на улицата? Инфаркти, инсултите вече са с по-малък приоритет от заразените!?! Не приемат в болници!?
Гледам Мария Цънцарова и близките на починалия от инсулт и ме обзема гняв. Вчера пък умира лелята на човек, също от инсулт, и го пишат от Ковид, защото така им били разпоредили.
И пак ще правят проверки, комисии, работни групи, брифинги, ще поднасят съболезнования, и пак болници, и пак идиотски обяснения - Пирогов пък затворил неврологичната си клиника!?! А инсултите влизат директно в реанимация.
И в тази вакханалия, депутати, министри, премиери, президенти, не се лекуват в Правителствена болница, а им правят тестове в болницата на "Пеевски" Софиямед, правят им тестове по домовете от Военно-медицинска болница, а хората умират. За Тях винаги има места в болниците, винаги има тестове, винаги има внимание.
Не нямат да ме накарат да хвърля вината върху лекарите, защото те също са жертва. Цялата отговорност е на тази шибана власт от самозабравили се, корумпирани, обезумели за власт, паникьосани, посредствени, престъпници които ни управляват.
Колко още хора ще трябва да умрат за да разберат, че е дълбока криза и те са неспособни да ни извадят от нея?
И пак реогранизации, пак епидемии, пак проба-грешка /смърт/, пак затваряне, пак ограничения, и накрая не приемат инфаркти, и инсулти. Някакви нищо незначещи милиони лева, хартийки, пари на калпак от джипа на лекари, някакъв уплашен министър, забравил че е лекар, спасява честта на политици.
А хората умират в линейки.
 
Фейсбук