Шест поредни дни на наднормено замърсяване на въздуха с ФПЧ в Бургас

Шест поредни дни на наднормено замърсяване на въздуха в Бургас от сутринта на 23 октомври до сутринта на 29 октомври 2020 г.

Дали е антирекорд и то в град претендиращ, че е европейски и спазва законите и нормите в общността на ЕС ?!

Явно и България и Бургас отдавна са третия свят на ЕС не само по доходи, здравеопазване, но и по екологични престъпления. Така е, но ...

Няма правителство, нито местна власт, нито магистрати които да санкционират спазването на законите, а един партиен шеф на ЕНП и един шеф на ЕС си затварят очите и крепят един антиевропейски личен режим на власт заради гласовете в ЕП и може би заради сухото, което се връща вероятно там от далаверите и беззаконията тук ?!!

Това е положението ... Истината е отвратителна, но старателно покривана от властите и притежаваните от нея и олигарсите й медии.

Делото на давещите се е в ръцете на даващите се, но те се давят в безпаричие, коронавирусна пандемия, безнадежност и едва ли им е до замърсяването на въздуха, което обаче убива също като другите проблеми ...

И тази поредна сутрин алармираме за опасността в Бургас, но реакцията на централната и местна власт е НУЛЕВА, а за раята Петко Славейков го е казъл преди много години точно ... " Не сме народ ..."

А фактите са си факти ...

През 2018 г. средно всеки жител на европейски град е претърпял загуба на благосъстояние от над 1250 евро годишно поради преки и непреки здравни загуби, свързани с лошо качество на въздуха. Това се равнява на 3,9% от доходите, получени в градовете. 

 Доклад CE-Delft на координиращата организация Европейски алианс за обществено здраве (EPHA)публикуван преди дни сочи относно отчитане замърсяване на атмосферния въздух с ФПЧ в България,  че най-много то е в Община Стара Загора, Гълъбово и Гурково. Поради тази причина в новия доклад на CE-Delft, община Стара Загора е на първо място по смъртност в Европа от мръсен въздух - 85% от населението умира от заболявания, причинени от лошия атмосферен въздух. Нима Бургас, който изпреварва често Стара Загора по замърсяване трябва да достигне тези нива под "топлите" грижи на ГЕРБ и кметът Димитър Николов ?!!

"Под лупа"