Шок и Ужас!!! Всичко това бе съзнателно направено за да се проведат изборите в условията на масова психоза и страх от смъртта.

Ilian Vassilev

Министър Ангелов, който в същото време е лидер на листа на ГЕРБ и заедно с премиера до този момента грубо и безогледно рекламираше своите успехи в справянето с кризата в предизборната борба сега иска от политиците да не използват кризата за да критикуват действията на властите. Борисов добрия отпуска, лошите медици затягат.
Май окончателно изпаднаха в ментално разстройство.
Предупредих, че ще показват графики, ще дават стряскащи цифри, ще правят заключения, смърттността у нас ще е ужасяваща.
До сега отричаха да сме първенци, сега вече е ОК да сме първенци. Само за да ви убедят че английския щам, тоест природата е отговорна и трябва да вярвате на това което говорят. На същите хора, които при далеч по ниски равнища миналата година по това време въведоха КПП-та и забраниха разходките в паркове и на Витоша?! И искат сега да им вярвам на преценките?!
Не, господа, ВИЕ сте отговорни и най-вече Борисов, който не се появи за да поеме отговорност за затварянето на държавата.
Вие не договорихте и не осигурихте достатъчно ваксини.
Вие не направихте логично обусловена стратегия за затягане и отпускане на мерките. От самохвалство забравихте да водите нормална комуникация с народа си и да казвате нещата такива каквито са, без да ги ползвате за предизборни и по-общо политически цели. Ненужно облекчихте в началото на март мерките, въпреки червените сигнали че този същия английски по-заразен щам е у нас и неминуемо ще доведе до този ръст, който сега докладвате.
И всичко това бе съзнателно направено за да се проведат изборите в условията на масова психоза и страх от смъртта.
Съзнателно не позволихте да има безопасни начини за гласуване през гласуване по пощите и електронно гласуване - и това ли не знаехте?
Не направихте изборите в два дни за да не намали натиска в избирателните секции.
Дори имате в запас идеята, такава реално е обсъждана от съветниците на Борисов, да отложите изборите заради истерията около пандемията, която сами създадохте, заради едни 600 души заразени на 100 хиляди души, което е далеч от заложения в закона праг за определяне на епидемии 200 на 10 000 хиляди?! Създадохте истерия, която остави единствената възможност за реакция на уплашените хора да се хоспитализират, а това увеличива риска от вътрешно болници инфекции и тежки последствия.
Ами корупцията? Историята с ваксините /заради намалените заявки на българското правителство/, с доставката на лекарства - ремдисивир и ивермектин, които се оказват че се реализира от фирми близки до властта и се плащат от пари от бюджета.
Или пандемията като димна завеса за голямата корупция - вчера изплува сделката с ЧЕЗ България, придобита по непрозрачна схема от известна трибуквена групировка близка до властта, или преди това същата олигархична схема за концесията на летище София.
Нека ви съобщя обаче нещо - мобилизацията ще бъде голяма. Въпреки всичко.
Битката за оцеляването ни минава през изгонването на тези от властта. За да имаме шанс.
 
Фейсбук
карикатура : Христо Комарницки