Ще стане ли разбилият се МиГ- 29 българският „Курск“ за властта?

Tsvetanka Andreeva

Ще стане ли разбилият се МИГ 29 българският „Курск“ за властта?
Начинът по който Путин приключи с подводницата „Курск“ стана един от първите предвестници и символи на авторитарното му управление. 
През  2000г. той отказа чуждестранна помощ, пренебрегвайки стойността на човешкия живот и огромните лични трагедии. В името на пълния си контрол над властта Путин допусна  гибелта на подводницата „Курск“
Към днешна дата, в България, в друго време и мащаб, но с пропутински маниер на властта трагедията с българския изтребител се заплете в стратегическа неяснота. 
Отношението към черната кутия на разбилия се МИГ 29: прокарването на определени тези, телевизионните демонстрации, разчитане и разследване започва да прилича на онзи случай в Русия от първите години на властването на Путин. 
Тогава интересите на властта  потопиха човешките животи заедно с истината.
Сега разбираме, че отново трябвало да се установи връзка с руския военно-промишлен комплекс за помощ! 
Въпросът е дали истината за разбилия се изтребител и смъртта на пилота ни, ще отстъпи пред удобния вариант за официалната власт и неофициалните лобисти ?
В името на ангажимента на всяка власт към обществото - необходима е експертната помощ от партньорите ни в НАТО за изясняването на истината за тази катастрофа. 
Руската намеса ще компрометира доверието още повече!

Фейсбук