Щом шведите не се сещат: Българските нобелови лауреати

Тия депресирани скандинавци от Нобеловия комитет съвсем ги удари липсата на витамин Де. Раздават някакви измислени награди на някакви несъществени хора, дето не сме ги и чували.

Вие, например, бихте ли дали на танзаниец, някой си Абдулразак Гурна, награда за литература, че и Нобелова, че и с над 1 милион долара кеш?

Не, абсолютно. Нито го знаем, нито сме го чели и дори не можем да бъдем сигурни, че съществува.

Ние знаем един танзаниец - президентът, дето умря. Е, не и по име де, кой нормален човек помни тия усукани фамилии, но пък с хубаво, защото забрани COVID и добре че беше той, че да избутаме зимата на Занзибар. И вместо него да наградят, посмъртно, за мир, някакъв си Абдулразак, дето само шведите са го чували.

Ами Нобела за химия? За някаква си асиметрична органокатализа.

Единственият процес в химията, който заслужава внимание, се нарича дестилация и шведите да не се правят на шнапс ненапит. На Слънчака да не би след 7-8 органокатализи да бият камериерките? Дестилиран алкохол им дай, по възможност етилов, че иначе се жалват и туризма страда.

А норвежците пък да дадат Нобел за мир не просто на журналист - най-простата професия, дето всеки с тройка по граматика може да я върти, ами и филипинка.

Само на човек, който ще види слънце чак април догодина, може да хрумне за даде награда за мир на филипинка. За журналистика! Ние на Филипините знаем един сериозен човек - Мани Пакиао, а не някаква драскачка. 

Да не говорим, че в тия награди няма нито един българин, което ги прави съвсем лековати и окончателно нелегитимни и ние не ги признаваме. Затова предлагаме наши си Нобелови лауреати.

Медицина - Андрей Чорбанов

Българският гений единствен на света разконспирира Бил Гейтс, Биг Фарма и рептилите, които измислиха COVID, за да ни поробят и чипират. Затова единственият смислен лауреат на наградата за медицина е Андрей Чорбанов. Не просто прави собствена, истинска, чиста и свята ваксина, ами и ни пази зорко от чуждите чипове и инфилтрации като ни обяснява колко са опасни.

И ще направи ваксина както си пише в учебниците - за 15 години поне, е не някакво ГМО, дето няма как да не те прави бездетен, щото иначе няма как да го измислят за 6 месеца.

Химия - Брендо

Тук наградата е цялостен принос и се дели между двама - химикът на Евелин Банев-Брендо - анонимен, и Цар Киро, посмъртно. Първият - за осигуряването на кратка, но жизнеутвърждаваща еуфория на хиляди европейци по дискотеките от Ибиса до Констанца, а вторият - за всеотдайно покриване на нуждите за давене на екзестенциалната мъка на милиони българи от Брусарци до Меден рудник.

Физика - Красимир Каракачанов

Подобна физика опровергава Нютон, защото ако наистина имаше гравитация, човек с такъв корем нямаше как да ходи изправен. А и придава тежест на номинацията.

Бонус награда - физика и химия - Румен Спецов

Шефът на НАП Румен Спецов. Тази физика е просто невъзможна без химия.

Икономика - ДАНС

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), която по стар маниер бори огромния ръст в цените на енергията с акции срещу чорбаджии-изедници-спекуланти и разбива на пух и прах теорията за търсенето и предлагането.

Литература - Петър Илиев

Неоцененият талант и неосъществен министър Петър Илиев, който брани самоотвержено и до последно плагиатския си труд. Цялата световна литература се базира на някаква доза преписване, просто на Илиев му е нужно още малко време да разбере, че не бива да е ачик-ачик.

Веднъж да стане това, перото му ще разцъфне до непознати висини и ще стигне поне това на Емил Конрад.

Мир - Националите по футбол

Няма по-миролюбиви момчета в целия свят от националния ни отбор на футбол. Те не бият, наскърбяват и унижават никого и съществуват като отбор, само за да има кого да побеждават осморазредни отбори с ниско самочувствие. Напоследък записаха уникалната серия от 2 поредни победи от 3 години насам, колкото да докажат, че няма правило без изключения.

https://webcafe.bg/onya-deto-ne-go-triyat/shtom-shvedite-ne-se-seshtat-b...