“Медуза” на Цветанов кандидат на БСП за Варна

Борислав Гуцанов ще е кандидатът за кмет на Варна на БСП. Номинацията му беше приета единодушно на Националния съвет на партията, съобщи Дарик радио.

Гуцанов беше единственото предложение на местната партийна структура. Очаква се той да води и листата за общински съветници. Той е член и на Изпълнителното бюро на БСП. Самият Гуцанов беше обявил намерението си да се кандидатира за кмет преди повече от година.

Борислав Гуцанов беше председател на Общинския съвет във Варна два мандата. Той беше свален от поста след ареста си при операция „Медузи“, осъществена миналата пролет от МВР. След задържането си през март 2010 г. той прекара близо два месеца зад решетките, след което беше пуснат. Все още няма внесен обвинителен акт за предявените тогава обвинения.

Гуцанов беше арестуван заради обвинения в източване на общинската фирма „Градски транспорт“ - чрез покупката на автобуси втора ръка през офшорна фирма. Подозренията сочеха, че зад нея стои близкият му приятел и строителен предприемач Даниел Славов (Дънката).

Раздорите във варненската партийна организация на социалистите бавеха кандидатурата им за кмет до последния възможен момент. Един от вариантите беше дори БСП да подкрепи кандидатурата на Добромир Джиков, кмета на Владиславово, за кмет на Варна.

Номинацията на управляващата партия за кмет на Варна е Кирил Йорданов, който ще се бори за четвърти мандат. По време на досегашните три Йорданов печелеше поста с подкрепата на съответните управляващи по време на мандатите му.

„Никой не обича предателите“, каза по този повод лидерът на червените Сергей Станишев. От номинациите на БСП при вътрешнопартийния дебат отпаднаха районните кметове Пламен Градинаров и Йорданка Юнакова.

Webcafe.bg