“Циганията” на гербаджиите в бургас

“Циганията” на гербаджиите в бургасОбщинско безхаберие дарява ромите с неплащане на такса-смет и вероятно ги подготвя за гласоподаватели

 

“Циганията” на гербаджиите в бургасПреди десет месеца по време на 43-то общинско заседание стана ясно от изказване на зам.-кмета Красимир Стойчев, че община Бургас съвсем преднамерено не събира дължимата за всички бургаски граждани, собственици на недвижими имоти, такса-битови отпадъци или както вкратце я наричаме-такса-смет. Не сме ли прекалено толерантни или глупави и слепи, за да го правим и да плащаме за техните къщи и палати, вдигнати кой знае законно или не в един чисто български квартал, постепенно станал ромски. Не разбираме ли факта, че точно герберските управници като Димитър Николов и свита очакват техните гласове на местните избори и това е всъщност цената на тяхното безхаберие, което точно ние, обикновените бургазлии, обикновените българи плащаме?!

 

Лъсна на бял свят и една неприятна истина, че досега ръководството на община Бургас не е събирала почти нищо от циганите, живеещи на нейна територия?!

Тези, които правят по признание на мениджъра на фирма „Титан“ най-много боклук, не плащат НИЩО?!

Може би и заради това ГЕРБ разчита така много на циганските гласове в тяхна полза...

Срам и абсурд е това да се случва в една страна-членка на ЕС?!

Под озадачените погледи на общинските съветници зам.-кметът Красимир Стойчев смутено поясни, че може би в бъдеще ще обединят общински служителки касиерки, които да влязат в отдел за публични вземания и щели да влязат в гетата...

Любопитно ми е с колко ли ще се увеличат онези над 15 млн. лв., които общината е отредила за боклука, като вземе да събира и боклуците на циганите, както и дължимите такси за това от нищо неплащащите досега роми. Представете си каква сума ще се заформи, ако се приеме такса-смет в община Бургас да се плаща според броя на живущите или ползващи имота при записани по 20-50 души на един адрес, както примерно това беше на ул. „Тамара“. Запитайте се и защо толкова години (4 години -б.а.) това не е правено?!

“Циганията” на гербаджиите в бургасПреди около единадесет месеца в интервю за радио „Фокус“-Бургас  Борислав Ангелов, регионален мениджър на фирма „Титан“, която има договор за сметосъбиране и почистване с община Бургас, заяви, че ромските квартали в Бургас генерират най-много отпадъци. Той уточни, че сметосъбирането в тези райони е трудно и скъпо, но безплатно за ромите, които пък живеят там и работят точно в „Титан“...

Интересно беше да разберем от устата на зам.-кмета Красимир Стойчев, че едно време, ако се било плащало по 100 лв. месечно на циганките с метлите, сега същите получавали по 800 лв. месечна заплата от „Титан“?! Това беше аргументът за оправдание на онези 15 млн. лв.общински пари,  които отиват за боклука... Явно „грешката“ на г-н Стойчев е вярна и вероятно това е цената на социалното мълчание в гетото, вероятно както и ангажиментът на работещите и многобройната им рода да гласуват за герберските управници, както на местните, така и на президентските избори на 23-и октомври. Няма защо да ви говоря за изумлението, което беше изписано на лицата на общинските съветници при тези разкрития по онова време...

Оказва се, че това е самата истина... Ромка с метла на месец получава повече от два пъти спрямо компютърен специалист и то в „най-добрия град за живеене“?! Абсурд!!!

Да, но герберски абсурд, на ония граждани за европейско развитие, които така ни „развиха“, че затънахме с десетки години назад и в социално, и в здравно отношение, а едни мургавелковци си ползват здравните услуги безплатно, не им събират никакви данъци, освен пътен данък за лъскавите им возила, за тях няма такса-смет, не плащат вода, тук-таме плащат електроенергия и най-важното получават ежемесечно помощи от държавата, управлявана от ГЕРБ и от община Бургас, управлявана от ГЕРБ...

Не е ли това раят на ромите?! Бургас май е най-добрият град за живуркане на ромите в България?!!

И, разбира се, всичко това срещу ромските гласове от 25 избирателни секции в Бургас за герберските управляващи, което е приблизително около 10% от гласовете на избирателите или около 18 000 -20 000 гласа, с които можеш да вкараш в бургаския общински съвет около 10-12 общински съветника?!

“Циганията” на гербаджиите в бургасВярвам, че сега ви стана ясна безхаберната позиция на нашите герберски управници в Бургас спрямо ромите и причините те да са толкова толерирани и да им се правят толкова отстъпки. Това е дълбоката обещана герберска „прозрачност“.

Сега прибавете ромската битова престъпност, спокойно разкарващите се по бургаското ларго ромски измамници, които все още спретват „врътки“ и „кукли“ на балъци и чужденци под погледа на ченгетата и естествено отблагодаряващи се вероятно за чадъра и се запитайте защо младите бургазлии отиват по площадите след трагедията в Катуница и протестират срещу толерираните от местните и държавни управници роми, които имат работа, не плащат данъци и осигуровки и безнаказано си вършат криминалните престъпления и съвсем явно висят по цяла нощ около центъра на града в градинките около областна управа и старата поща и проституират и преджобват и ограбват обикновените хора на Бургас, а полицията не ги гони, а напротив, гони, арестува младите бургазлии, излезли на протест срещу тези язви на обществото ни.

Така ли ни пази родната полиция?! Оная, за която Веселин Маринов поизпотен пееше в съботната вечер в Летния театър на Бургас, когато трагедията се случваше в Катуница, а цялото ръководство на ПП ГЕРБ и бургаският кмет Димитър Николов му се кефеха...

Не са ли нагли?

Доказателства за криворазбраната толерантност намираме и в едно изказване на един ромски бургаски лидер, който най-вероятно също, както и неговата партия, ще подкрепи ГЕРБ и кандидата му за кмет Димитър Николов в един бургаски сайт:

„-Г-н Александров, кажете как свърши последната нощ след протестите в ромско-турския квартал „Победа“ в Бургас във вторник срещу сряда, успокоиха ли се жителите там?

- До около 1 часа имаше хора навън и в двете махали, в турската и в ромската, но тъй като не бяха заспивали трето денонощие, полека-лека започнаха да се прибират,  до сутринта по улиците останаха само дежурните.

- Сутринта отидоха ли на работа, защото кметът на Бургас Димитър Николов бе притеснен, че ако не се явят ромките да чистят града, може да потънем в боклуци? Пуснаха ли децата си в училище?

- Да, пуснаха си децата да излязат. Всички, които работят в почистващата фирма „Титан“, са на работа, няма никакъв проблем.“

бесове.ком

Правите ли разлика между санкциите и репресиите срещу мирно протестиращите бургазлии и оная „толерантност“, за която ви писах по-горе?!

Българчетата ги преджобват, проверяват им документи за щяло и нещяло, а гласоподавателите роми ги оставят до среднощ по улиците въоръжени с брадви, вили, тръби да дежурят насред бургаски квартал, изскона българска територия?!

Няма ли еднакви закони, не важат ли те за ромите... Това попитайте политиците от ГЕРБ и вашият досегашен кмет Димитър Николов, който се закъхарил за ромските работни места и уж за „почистването“ на града от ромите-“специалисти“ от „Титан“...

Това е простата истина за „циганията“ на бургаските герберски управници и техния кмет Димитър Николов.

Харесва ли ви така да я караме...

Георги ИВАНОВ

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.