“Шеврон” спонсорира държавен прием за 3 март

„Шеврон" спонсорира държавен прием за 3 март „Шеврон" спонсорира държавен прием за 3 март в посолството ни във Вашингтон, съобщиха от ВМРО.

Войводите са получили копие от официалната покана за приема. Най-отдолу стои логото на „Шеврон" заедно с още три компании. ВМРО определят това за скандално.

Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб, питат от централата на партията.

Законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава. Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява - при положение, че върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България.

Припомняме, Шеврон е компанията, която трябваше да дупчи за шистов газ у нас.

МВнР трябва да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София, питат още от ВМРО и припомнят за подадената тези дни оставка от германския президент.

news.bg