„АСВАБАДИТЕЛНАЯ“ ВЪРВИ ПО ПЛАН. ПО УКРАИНСКИЯ ПЛАН

Написано от Стоян Николов-Торлака,Биволъ

https://bivol.bg/%d0%b0%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%...

Най-странното във войната, която се води „асвабадителная аперация“ и започна преди три месеца, е не това, че продължителността ѝ няма да е особено продължителна, нищо че рашибозукът твърдеше, че ще излезе на Ламанша за четири дена, а упоритостта на кремълските идиоти, които търпят могучий джуджак. Странно е поради няколко причини. Нека да се опитам да се аргументирам защо.

Първо, защото тази война беше започната с идеята, че украинците ще посрещнат рашистите като асвабадители. Те не го направиха. И заради Киевска Рус, и заради голодомора, и заради Донбас. И заради много други идиотщини, причинени на украинците от „асвабадителите“ векове наред, а особено през последните сто години.

Второ, могучий джуджак съвсем не е могучий. Той е просто джуджак. Наистина. Той няма военна техника, няма професионална армия, губи огромно количество жива сила и техника. Не успява да се справи с много по-малобройната, но мотивирана украинска армия, която защитава Родината си, защото знае, че зад гърба ѝ са децата и жените ѝ, които биха били изнасилени, с тях ще се гаврят и после ще ги убият мъчително. Това е земята на украинците. И те я защитават с всички сили.

Възмущавах се от азовците. Не от позицията им. Възмущавах се от крайните им методи. Сега разбирам, че са били прави да подхождат така с ония събрани от кол и въже терористични орки от Луганска и Донецкарепублика.

Само се замислете. Някой бил забранил на някого да говори на родния си език и затова ти нападаш държавата му. Но рускоговорящите в Украйна се бият срещу теб рамо до рамо с азовците и редовната армия. Каква ли е причината?

Може би никой не иска да живее в матрица, в която само се говори за величие, за побеждаване на запада, за силата петолъчката, а ходим до тоалетна в нужник и крадем перални, шоколад Нутела и лак за нокти, понеже си нямаме.

Странното на „асвабадителная аперация“ е, че кремльовските идиоти още търпят могучий джуджак. Та той съсипва народа им. Той затърква Русия за поколения напред. Той прави така, че никой руснак да не може да си покаже лицето пред света за десетилетия, без да го е срам. Всъщност, те не са много срамежливи, извинявам се за неволната грешка. Те се гордеят, когато причиняват болка, сипят смърт и проливат кръв. Поне по-голямата част от тях.

Войната е загубена. Въпреки лицемерието на Запада, който се преструва, че ще дава оръжие, ама го кара с костенурки, въпреки численото преимущество на путинските орки. Войната е загубена поради една-единствена причина. Заради героичната жертвоготовност на изоставения от целия уж цивилизован свят украински народ.

Тия смели мъже и жени скъсаха ританките на „втората по големина армия“. И показаха какво е да си народ, да си сплотен, да не мислиш руско ли, украинско ли, българоговорящ ли си. Да си народ и да се биеш за Родината си.
Путин загуби войната. Въпрос на време е колко болка още ще може да причини. Ние също я загубихме. Защото сме двулики лопати. И не казахме, че сме на страната на цивилизацията срещу варварите. По-важното – не го и показахме.