„Библиотекарския“ връща Ива Митева начело на парламента?

Ива Митева от „Има такъв народ“ на Слави Трифонов е гласена за председател на парламента. Това ще стане, ако в четвъртък бъде гласувана оставката на сегашния шеф на НС Никола Минчев. Тя бе поискана от ИТН, а към нея се присъединиха ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“.

Аритметиката показва, че пожелалите смяната събират достатъчно гласове, за да я осъществят. Дали това ще се случи по техните предвиждания, ще се разбере утре.

ИТН, ДПС и ГЕРБ са се разбрали да издигнат за председател Ива Митева, съобщиха за Фрог нюз депутати от две различни парламентарни групи. Според тях зад тази договорка стоят политически играчи, свърани с кръга, известен като „Библиотекарския“ и представители на масонството, включително хора от известните в миналото силови групировки. Това са слухове, но те циркулират усилено в парламентарните кулоари, коментират нашите източници. Споменава се името на Стоян Денчев от Библиотекарския, с когото Митева се появи преди време в храма „Св. Ал. Невски“, но това е стара клюка. Самата Митева обясни тогава, че се познава с Денчев, но нищо повече от това.

 

Митева е сред останалите лоялни на Слави Трифонов депутати от ИТН. Дали вече е знаела, че ще я предложат отново за шеф на НС, не е ясно, но тя призна, че народните избраници от партията са преминали през тест за лоялност и пред полиграф.

 

Ива Митева бе председател в 45-ото и 46-ото НС.

https://frognews.bg/novini/bibliotekarskiia-vrashta-iva-miteva-nachelo-p...